Din varukorg
La Pedrera - Casa Milà
La Pedrera - Casa Milà

Spanien

Biljetter och rundturer i La Pedrera (Casa Milà)

Casa Mila, även känd som La Pedrera, är en av de bäst bevarade av Gaudis byggnader i Barcelona. Detta är tack vare det outtröttliga arbetet från Catalunya-La Pedrera Foundation, som åtar sig att rengöra och återställa byggnaden. Just nu kan du se fasaden i samma skick som Gaudi själv skulle ha sett den.

La Pedrera är ett UNESCO: världsarv sedan 1984 och erkänd som en bit unik arkitektur, men det kan vara en utmaning att hålla den välskött i en sådan trafikerad modern stad. Arbetet omfattar rengöring av stenen och reparation av smidesjärnbalkonger - en mer känslig uppgift än man skulle tro eftersom fasaden inte är en del av byggnadsväven. Snarare är den fäst på pelarna och är på vissa sätt en separat bit.

Typiska restaureringsarbeten inkluderar att fylla sprickor, ta bort rost, svetsa metall, byta ut plattor och måla om fönsterluckor. Balkonger är vattentäta för att förhindra fukt eller missfärgning. Processen med totalrenovering har hänt tre gånger sedan byggandet slutfördes, senast 2014-15.

Öppettider

Måndag-söndag kl.09.00-20.30 och kl.21.00-23.00

Om Casa Mila (La Pedrera)

'La Pedrera' betyder 'stenbrott', en referens till byggnadens grova och uppenbarligen naturliga fasad. Det beställdes av Pere Milà som ett familjehem och hyreslägenheter i det kommande Eixample-distriktet. Dess enda fasad döljer två separata kvarter med två innergårdar.

Ironiskt nog var de initiala intrycken av de färdiga byggnaderna inte positiva. Pressen gjorde narr av den, jämförde den med en påskkaka, och andra invånare i Passeig de Gràcia trodde att det var ett skämt som skulle sänka värdet på deras egna hus. Herr Milà blev ganska impopulär som ett resultat.

Casa Milà var ett av Gaudis sista verk i staden och vissa säger hans mest kreativa uttryck för modernismens arkitektoniska rörelse. Ändå slutade hans förhållande med det dåligt när hans religiösa fixering tvingade honom att installera en stor Jungfru Maria på taket. Herr Mila var inte särskilt angelägen och Gaudi övergav projektet.

Det är nu ett kulturcenter som inrymmer konstutställningar, debatter och föreställningar i samma utmanande anda som arkitekten. Var noga med att se vinden och taket när du är på besök. De bisarra skorstenarna ser ut som gigantiska glassar och du kan också se konserter på sommaren. Lägenhetsvåningen nedan ger en helt annan bild av Gaudis arbete och visar hur hans konstnärliga öga påverkade allt från armaturer till handtag och från fönster till dörrkarmar.

Adress

Casa Milà (La Pedrera), Passeig de Gràcia, 92. 08008, Barcelona.

Att ta sig dit

  • Med buss

Linje 7,16,17, 22, 24 och V17

  • Med tunnelbana

Linje 3 och 5, station Diagonal

  • Med tåg

RENFE till Passeig de Gràcia

4,4/5 (629)

Våra tips – La Pedrera - Casa Milà

Upplevelser La Pedrera - Casa Milà

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

The Hidden Pedrera guided tour
Attraktioner & guidade rundturer

The Hidden Pedrera guided tour

Book these tickets for La Pedrera Hidden and discover the various areas of La Pedrera and explore its secrets. Visit some spaces that are normally closed to the public

Varaktighet up to 1 hour 30 minutes
Språk:

en, es, ca 

Omedelbar Bekräftelse