Stort utbud restauranger, underhållning och aktiviteter

Norwegian Getaway

Innovativa Norwegian Getaway är en utveckling av Norwegian Cruise Lines (NCL) omåttligt populära fartyg Norwegian Epic och är systerfartyg med bl a Norweigian Breakaway. Fartygets breda utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning passar även utmärkt för par och kompisgäng. Perfekt för dig som söker en modern och kravlös resort med massor av valmöjligheter. Förvänta dig ett rekordstort utbud restauranger, underhållning och aktiviteter!

The Waterfront

Ombord finns det hela 28 platser att söka matupplevelser. Många av restaurangerna ligger mot den extra breda utomhuspromenaden på däck 8 döpt till ”the Waterfront”. Det innebär att många av dina matupplevelser kan avnjutas med havsutsikt under bar himmel – perfekt för varma kvällar till havs!

Feel Free med Norwegian Cruise Line

Det finns ingen traditionell huvudmatsal. Istället har rederiet utvecklat ”Feel Free” – restaurangkonceptet som innebär att du kan äta var du vill, när du vill. Överallt finns bildskärmar som visar fartygets alla restauranger, deras öppettider och tillgänglighet. Sedan är det bara att boka via det elektroniska bokningssystemet eller begära ett bord direkt från hovmästaren.

Från succémusikal till natttklubb

Precis som matupplevelserna är underhållningen utspridd över hela fartyget. I teatern kan du se en komplett föreställning av succémusikalen Legally Blonde. Och för dig som vill kyla av dig efter het dag finns isbaren där temperaturen konstant ligger på coola -8°. Bland mycket annat finns dessutom musikloungen The Grammy Museum, stand up-scenen Headliners och utomhusnattklubben Spice H2O. I Illusionarium, en kombinerad restaurang och showlounge, är borden placerade under en gigantisk kupol där det projiceras rörliga bilder som en del av middagsföreställningen.

För vem?

Vattenlandet med flera hisnande vattenrutschbanor och det stora sportsdäcket med bl a världens största hinderbana till sjöss gör Norwegian Getaway till ett populärt val för barnfamiljer. Fartygets breda utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning passar även utmärkt för par och kompisgäng. Perfekt för dig som söker en modern och kravlös resort med massor av valmöjligheter.

Läs mer

Fartygsfakta

 • Antal däck

  18 st
 • Antal gäster

  3963 st
 • Besättning

  1646 st
 • Bredd

  39,7 m
 • Hastighet

  22 knop
 • Jungfrufärd

  2014
 • Längd

  325 m
 • Tonnage

  145 655 GT

Ingår alltid på kryssningar med TUI

 • Kryssning Upplev flera destinationer på en & samma resa.
 • Upplevelser Hundratals aktiviteter, underhållning & gym ingår.
 • Mat & dryck Måltider ombord ingår alltid (vissa restauranger & dryckespaket mot tillägg).
 • Flyg Tur & retur ingår när du bokar kryssning tillsammans med flyg i ett paket.
 • Övrigt Hamnavgifter & skatter ingår. Undantag: personaldricks, bar & spa.

Vanliga frågor om kryssningar

 • Hur fungerar det med transfer?

  Till våra kryssningar erbjuder vi inte transfer om detta inte finns angivet på din bokningsbekräftelse under ”I resan ingår”. Därför får du själv ordna med transport mellan flygplatsen och fartyget. Information om vilka olika alternativ som erbjuds brukar finnas på flygplatsens sajt.

 • Hur bokar jag utflykter?

  Få ut det mesta som möjligt av din kryssning och de spännande destinationer som fartyget besöker genom att boka en utflykt! För att säkra din plats är det bra om du förhandsbokar din utflykt online via rederiets hemsida. Utflykterna kan också bokas ombord i mån av plats. Observera att tider för utflykterna kan ändras och att utflykter kan ställas in om deltagarantalet är för lågt.

 • Behöver jag ESTA och visum?

  Glöm inte ditt pass på resan, rederierna godtar inte svenska körkort/legitimationer. Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemresan. För att resa in i USA utan visum är det obligatoriskt att ansöka om ett inresetillstånd, ESTA. Det krävs också att du har vinröda EU-passet med en maskinläsbar kod längst ner på fotosidan. Kontrollera att du har visum för de destinationer kryssningen går till.

 • Hur fungerar det med betalning ombord?

  Valutan ombord är USD eller EUR beroende på vilket rederi du kryssar med. Alla rederier har ett kontantfritt system. Ett konto upprättas i ditt namn och kopplas till ett godkänt kredit- eller betalkort som säkerhet. Hyttnyckeln belastas automatiskt vid inköp ombord. Sista dagen på kryssningen levereras en specificerad avräkning av kontot till din hytt, så du själv kan kontrollera beloppen. De amerikanska rederierna har uttagsautomat ombord (uttagningsavgift tillkommer).

 • Hur fungerar det med dricks ombord?

  Det beror på vilket rederi du åker med. Information om dricks finns under sektionen Bra att veta på respektive fartygssida/kryssida.

 • Vilken klädkod gäller?

  Ta med fritidskläder att ha på dagen och lite finare kläder för kvällen. Exempel på kläder för kvällsbruk är skjorta och långbyxor för män och klänning, byxa, topp eller kjol och blus för kvinnor. Vissa kvällar rekommenderas att män bär kavaj eller kostym och kvinnor klänning eller byxdress.

 • När kan/måste jag gå ombord på fartyget?

  Tid för ombordstigning på din kryssning finns angiven på biljetten. Du måste senast vara ombord 2 timmar innan fartyget avgår. Ditt bagage kommer bli omhändertaget av rederiets personal vid kryssningsterminalen. Du får bagagelappar på plats som du fäster på väskan. Då det kan ta lite tid innan bagaget blir levererat till din hytt rekommenderar vi att du packar en liten väska/hand-bagage med tillhörigheter som du behöver direkt du kommer ombord.

 • Hur fungerar det med dryckespaket?

  På vissa rederier och i vissa hyttkategorier ingår dryckespaket. Om dryckespaket inte är inkluderat kan man köpa till det förväg eller ombord. Om du köper till ett dryckespaket tillkommer inget servicetillägg. Gäller på alla rederier.