Costa Cruises

Förmånliga barnpriser

 • "Cruising - Italian Style" Klassisk internationell stil, livfull interiör och härlig atmosfär
 • Stort utbud av kryssningar i Medelhavet Res mellan sol, bad och sevärdheter
 • Prisvärt och förmånliga barnpriser Populära kryssningar bland barnfamiljer
 • Med smak av Medelhavet Köket är inspirerat av Italien

Hit kan du kryssa med Costa Cruises

Karibien

Karibien

Kristallklart vatten, palmer och nya paradisöar nästan varje dag

Visa Kryssningar
Medelhavet

Medelhavet

Sevärdheter i kombination med sol och bad vid sköna stränder

Visa Kryssningar

Förmånliga barnpriser

Önskar du kryssa med italiensk stil är Costa Cruises rederi rätt val. Costa Cruises erbjuder kryssningar för hela familjen. Den livliga sydeuropeiska atmosfären, mat med inspiration från Italien och en mix av gäster ger känslan av att vara någonstans i Sydeuropa.

Moderna fartyg
Sedan Costa Cruises införlivades i världens största kryssningskoncern Carnival Cruises 2000 har rederiet sjösatt minst ett fartyg om året. Ombord på dessa fartyg möter klassiska och eleganta Italien glittriga Las Vegas. De har alla en färgglad inredning med många fantasirika detaljer designade av den kände amerikanske inredningsarkitekten Joe Farcus. De flesta gästerna är européer – speciellt i Medelhavet där Costa Cruises erbjuder många olika kryssningsalternativ. Medelhavskryssningarna är ofta hamnintensiva med få dagar till havs.

För vem?
Costa Cruises är ett bra val för alla som trivs i en färgglad europeisk atmosfär och uppskattar det italienska köket.
Costa Cruises är dessutom ett populärt val bland barnfamiljer. De lockas av förmånliga barnpriser och rederiets barn- och ungdomsklubbar. De senaste fartygen erbjuder även formula 1-simulatorer och biografer som levererar en fyrdimensionell filmupplevelse.

Ingår alltid på kryssningar med TUI

 • Flyg Tur & retur ingår.
 • Kryssning Upplev flera destinationer på en & samma resa.
 • Upplevelser Hundratals aktiviteter, underhållning & gym ingår.
 • Mat & dryck Måltider ombord ingår alltid (vissa restauranger & dryckespaket mot tillägg).
 • Övrigt Hamnavgifter & skatter ingår. Undantag: personaldricks, bar & spa.

Vanliga frågor

 • Hur fungerar det med transfer?

  Till våra kryssningar erbjuder vi inte transfer om detta inte finns angivet på din bokningsbekräftelse under ”I resan ingår”. Därför får du själv ordna med transport mellan flygplatsen och fartyget. Information om vilka olika alternativ som erbjuds brukar finnas på flygplatsens sajt.

 • Hur bokar jag utflykter?

  Få ut det mesta som möjligt av din kryssning och de spännande destinationer som fartyget besöker genom att boka en utflykt! För att säkra din plats är det bra om du förhandsbokar din utflykt online via rederiets hemsida. Utflykterna kan också bokas ombord i mån av plats.

 • Behöver jag ESTA och visum?

  Glöm inte ditt pass på resan, rederierna godtar inte svenska körkort/legitimationer. Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemresan. För att resa in i USA utan visum är det obligatoriskt att ansöka om ett inresetillstånd, ESTA. Det krävs också att du har vinröda EU-passet med en maskinläsbar kod längst ner på fotosidan. Kontrollera att du har visum för de destinationer kryssningen går till.

 • Hur fungerar det med betalning ombord?

  Valutan ombord är USD eller EUR beroende på vilket rederi du kryssar med. Alla rederier har ett kontantfritt system. Ett konto upprättas i ditt namn och kopplas till ett godkänt kredit- eller betalkort som säkerhet. Hyttnyckeln belastas automatiskt vid inköp ombord. Sista dagen på kryssningen levereras en specificerad avräkning av kontot till din hytt, så du själv kan kontrollera beloppen. De amerikanska rederierna har uttagsautomat ombord (uttagningsavgift tillkommer).

 • Hur fungerar det med dricks ombord?

  Dricks till hyttvärden ingår i din kryssning för Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line och Costa Cruises. För MSC Cruises tillkommer dricks. En serviceavgift på ca 18% tillkommer på SPA-behandlingar, specialrestauranger samt dryck och belastar ert konto vid köp ombord.

 • Vilken klädkod gäller?

  Ta med fritidskläder att ha på dagen och lite finare kläder för kvällen. Exempel på kläder för kvällsbruk är skjorta och långbyxor för män och klänning, byxa, topp eller kjol och blus för kvinnor. Vissa kvällar rekommenderas att män bär kavaj eller kostym och kvinnor klänning eller byxdress.

 • När kan/måste jag gå ombord på fartyget?

  Du måste senast vara ombord 2 timmar innan fartyget avgår. Ditt bagage kommer bli omhändertaget av rederiets personal vid kryssningsterminalen. Du får bagagelappar på plats som du fäster på väskan. Då det kan ta lite tid innan bagaget blir levererat till din hytt rekommenderar vi att du packar en liten väska/hand-bagage med tillhörigheter som du behöver direkt du kommer ombord.

 • Hur fungerar det med dryckespaket?

  På vissa rederier och i vissa hyttkategorier ingår dryckespaket. Om dryckespaket inte är inkluderat kan man köpa till det förväg eller ombord. Om du köper till ett dryckespaket tillkommer inget servicetillägg.