Hit kan du kryssa med Costa Cruises

Karibien

Karibien

Kristallklart vatten, palmer och nya paradisöar nästan varje dag

Visa Kryssningar
Medelhavet

Medelhavet

Sevärdheter i kombination med sol och bad vid sköna stränder

Visa Kryssningar
Dubai/Persiska viken

Dubai/Persiska viken

Moderna storsträder, vackra stränder och spännande kulturer

Visa Kryssningar
Mauritius/Indiska oceanen

Mauritius/Indiska oceanen

Upptäck unik natur, kultur och sköna stränder

Visa Kryssningar

Internationell stil och härlig atmosfär

Costa Cruises

Älskar du Italien, speciellt maten, så är Costa Cruises rätt val för dig. Rederiet erbjuder sköna kryssningar i Karibien och Medelhavet som passar hela familjen. Fartygen har en elegant och klassisk stil.

Costa Cruises är ett bra val för alla som trivs i en färgglad europeisk atmosfär och uppskattar det italienska köket.

Populärt hos barnfamiljer

Costa Cruises utmärker sig bland rederier med sina förmånliga barnpriser och sina barn- och ungdomsklubbar. 4D-bio, Formula 1-simulator. Dessutom pooler, gym och spa med flera olika behandlingar.

Medelhavskryssningar & Karibienkryssningar

De flesta gästerna är européer – speciellt i Medelhavet där Costa Cruises erbjuder många olika kryssningsalternativ. Medelhavskryssningarna är ofta hamnintensiva med få dagar till havs. De flesta av Costas fartyg kryssar både i Medelhavet och i Karibien.

 • Upptäck eller återvänd till Medelhavsklassikerna – Mallorca, Sardinien och Rom
 • Se en ny paradisisk ö nästan varje dag – Costa kryssar bl a till Bahamas och Turks- och Caicosöarna
 • Kryssa längs med den vackra italienska kusten och besök Cinque de Terres och La Spezia

Populära fartyg:
De flesta av Costas fartyg kryssar i både i Medelhavet och i Karibien.

Costa Cruises dryckespaket i italiensk stil

I vissa av Costa Cruises hytter ingår dryckespaket som passar utmärkt till den italienska maten.

 • I Classic ingår alltid dryckespaketet Pranzo e Cena - perfekt för dig som gillar att ta glas vin eller en kall öl till maten
 • I Premium ingår alltid dryckespaketet Più Gusto - då ingår även cocktails före eller efter middagen

I båda dryckespaketen får du givetvis välja från ett fint urval av vin, öl och läsk på glas – varje dag, både till lunch och middag. I Piú Gusto får du sedan även välja från ett flertal olika cocktails (’ven alkoholfria) – både blandade och frusna.

Läs mer

Ingår alltid på kryssningar med TUI

 • Flyg Tur & retur ingår.
 • Kryssning Upplev flera destinationer på en & samma resa.
 • Upplevelser Hundratals aktiviteter, underhållning & gym ingår.
 • Mat & dryck Måltider ombord ingår alltid (vissa restauranger & dryckespaket mot tillägg).
 • Övrigt Hamnavgifter & skatter ingår. Undantag: personaldricks, bar & spa.

Vanliga frågor om kryssningar

 • Hur fungerar det med transfer?

  Till våra kryssningar erbjuder vi inte transfer om detta inte finns angivet på din bokningsbekräftelse under ”I resan ingår”. Därför får du själv ordna med transport mellan flygplatsen och fartyget. Information om vilka olika alternativ som erbjuds brukar finnas på flygplatsens sajt.

 • Hur bokar jag utflykter?

  Få ut det mesta som möjligt av din kryssning och de spännande destinationer som fartyget besöker genom att boka en utflykt! För att säkra din plats är det bra om du förhandsbokar din utflykt online via rederiets hemsida. Utflykterna kan också bokas ombord i mån av plats. Observera att tider för utflykterna kan ändras och att utflykter kan ställas in om deltagarantalet är för lågt.

 • Behöver jag ESTA och visum?

  Glöm inte ditt pass på resan, rederierna godtar inte svenska körkort/legitimationer. Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemresan. För att resa in i USA utan visum är det obligatoriskt att ansöka om ett inresetillstånd, ESTA. Det krävs också att du har vinröda EU-passet med en maskinläsbar kod längst ner på fotosidan. Kontrollera att du har visum för de destinationer kryssningen går till.

 • Hur fungerar det med betalning ombord?

  Valutan ombord är USD eller EUR beroende på vilket rederi du kryssar med. Alla rederier har ett kontantfritt system. Ett konto upprättas i ditt namn och kopplas till ett godkänt kredit- eller betalkort som säkerhet. Hyttnyckeln belastas automatiskt vid inköp ombord. Sista dagen på kryssningen levereras en specificerad avräkning av kontot till din hytt, så du själv kan kontrollera beloppen. De amerikanska rederierna har uttagsautomat ombord (uttagningsavgift tillkommer).

 • Hur fungerar det med dricks ombord?

  Dricks till hyttvärden ingår i din kryssning för Royal Caribbean och Celebrity Cruises. För Norwegian Cruise Line, Costa Cruises och MSC Cruises tillkommer en dricks som debiteras varje dag från ditt ombordkonto. En serviceavgift på ca 15-18% tillkommer på SPA-behandlingar, specialrestauranger samt dryck och belastar ert konto vid köp ombord. Detta gäller inte spa-tjänster som förbokats och betalats före avgång.

 • Vilken klädkod gäller?

  Ta med fritidskläder att ha på dagen och lite finare kläder för kvällen. Exempel på kläder för kvällsbruk är skjorta och långbyxor för män och klänning, byxa, topp eller kjol och blus för kvinnor. Vissa kvällar rekommenderas att män bär kavaj eller kostym och kvinnor klänning eller byxdress.

 • När kan/måste jag gå ombord på fartyget?

  Tid för ombordstigning på din kryssning finns angiven på biljetten. Du måste senast vara ombord 2 timmar innan fartyget avgår. Ditt bagage kommer bli omhändertaget av rederiets personal vid kryssningsterminalen. Du får bagagelappar på plats som du fäster på väskan. Då det kan ta lite tid innan bagaget blir levererat till din hytt rekommenderar vi att du packar en liten väska/hand-bagage med tillhörigheter som du behöver direkt du kommer ombord.

 • Hur fungerar det med dryckespaket?

  På vissa rederier och i vissa hyttkategorier ingår dryckespaket. Om dryckespaket inte är inkluderat kan man köpa till det förväg eller ombord. Om du köper till ett dryckespaket tillkommer inget servicetillägg. Gäller på alla rederier.