Vår livsstil måste bli mer hållbar. I alla fall om vi vill att planeten ska må bra när dagens barn får egna barn och barnbarn. Medvetandet om det här ökar snabbt – och det tycker vi på TUI är jättebra. Det hjälper oss att prioritera rätt.

Vår lust att utforska världen leder till möten mellan människor, förståelse för andra kulturer och bidrar till värdländernas ekonomiska utveckling. Samtidigt innebär vårt resande påfrestningar för klimat och miljö. Det kommer vi inte ifrån innan forskningen om nya alternativ har hunnit längre.

Därför måste vi göra allt vi kan för att minska vår påverkan och samtidigt stärka turismens positiva effekter. På den här sidan hittar du information om något av det vi fokuserar extra mycket på just nu. Plus tips om vad du själv kan bidra med som resenär. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Här läser du mer om hållbarhet på resan

TUI Care Foundations projekt i Vietnam

TUI Care Foundation

Vår egen oberoende stiftelse driver ett stort antal projekt med insatser för natur, miljö och människor. Bland aktuella satsningar finns allt från att skydda havssköldpaddor på Kap Verde och elefanter i Thailand till att utbilda socialt utsatta ungdomar i Vietnam, Namibia och Dominikanska republiken.

Hållbarhetscertifierade hotell hos TUI

Bo på hållbarhetscertifierade hotell

Mer än hälften av våra nordiska kunder bor på hållbarhetscertifierade hotell. Större delen av dessa är certifierade enligt kriterierna i Travelife. Det betyder att de har en hållbarhetspolicy, skyddar sina anställdas rättigheter, följer miljö- och arbetsrättslagar och övervakar sin inverkan på klimat och miljö genom att mäta och reducera avfall, energi- och vattenanvändning.

Det här gör TUI kring flyg och hållbarhet

Effektiv resursanvändning på flyget

Flyget medför utsläpp, men på TUI gör vi allt för att minimera dem, bland annat genom att använda så moderna och bränsleeffektiva plan som möjligt. Alla TUIs flygbolag är miljöcertifierade enligt ISO 14001. TUI Airways, som bland annat flyger dig till Thailand på vintern, hamnar både 2017 och 2018 på första plats bland världens 200 största flygbolag i den CO2-ranking som görs av atmosfair Airline Index.

Tips om vad du själv kan göra

Tips – det här kan du själv göra

Minskade klimatutsläpp handlar om hundratals medvetna beslut, enligt principen ”många bäckar små”. Hur tänker du till exempel när du packar? Och gör du vad du kan för att minska matsvinnet på ditt hotell? Här hittar du några smarta tips på hur du själv kan påverka.