Fakta om Miami

 • Huvudstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Språk

  Engelska
 • Folkmängd

  ca 454 000
 • Tidsskillnad

  -5/-9 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 15:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Sol och bad

  I Miami Beach mellan 21st och 78th Collins Avenue finns en fin sandstrand med badvaktstorn, utomhusduschar, strandvolleybollplaner, uthyrning av parasoller, vattensportutrustning och strandstolar. Gott om möjligheter att köpa mat och dryck. Det går en lång strandpromenade parallellt till stranden som är mycket populär bland joggare.

  Norra delen av stranden (mellan 46th och 78th Collins Avenue) är barnvänlig. South Beach är en vacker strand med mängder av populära kaféer i närheten.

  Key Biscaynes strand rankas som en av USA:s finaste. Vågorna är relativt låga där, vilket gör stranden till ett bra val för familjen.

 • Restauranger och nöjen

  I en amerikansk storstad och turistmagnet som Miami finns det naturligtvis ett mycket stort utbud av restauranger och nattklubbar för alla smaker. Många hittar du omkring Lincoln Road Mall, Espanola Way och Ocean Drive. Centrum för nattlivet i South Beach är Washington Avenue.

  I mars månad är det som allra mest livat i södra Florida, eftersom många studenter åker hit under sin "Spring Break" för att sola, bada och festa.

 • Resa med barn

  Hela Florida är ett mycket familjevänligt resmål och i Miami finns gott om aktiviteter för barn i alla åldrar. Två ställen som är värda att besöka är Miami Children Museum och Monkey Jungle.

 • Missa inte detta

  Florida och inte minst Miami är perfekt för den som söker sportaktiviteter under semestern. In-lines, golf, fiske, snorkling, dykning, cykling, bowling, tennis, go-kart och minigolf. För den som vill uppleva högklassig idrott som åskådare finns proffslag som Miami Dolphins (amerikansk fotboll – NFL), Florida Marlins (baseboll – MLB), Miami Heat (basket – NBA) och Florida Panthers (ishockey – NHL) vars matcher du hittar biljetter till på respektive lags hemsida.

  I American Airlines Arena, som är hemmaarena för basketlaget Miami Heat, arrangeras inte bara sportevenemang utan ofta också stora konserter. Mer information och biljetter hittar du på http://www.aaarena.com/events

  På Adrienne Arsht Center for the Performing Arts kan du uppleva en spännande mix av musik, dans och teater. Även på Miami City Ballet blandas stilar som klassisk balett och avantgarde. Klassisk musik kan du lyssna på i Miamis The New World Symphony.

  Under årets gång dyker flera intressanta mässor och events upp. Några av de återkommande är Miami International Auto Show, Art Miami, The Original Miami Beach Antique Show och Miami International Boat Show.

 • Avstånd

  Från Miami Beach till Fort Lauderdale är det ca 50 km, Orlando ca 380 km, Naples ca 200 km och Key West 270 km.

 • Ta sig runt

  Från flygplatsen till Miami Beach tar det ca 45–60 minuter med taxi eller hyrbil beroende på trafiken.

  Lokalbusstrafiken är väl utbyggd tack vare delstatens Miami-Dade County Transit (http://www.miamidade.gov/transit) och är relativt billigt. Barn under 18 år och pensionärer över 65 år betalar halva priset om ID-handling visas upp. Easy Card/Easy Ticket finns för 1, 7 eller 30 dagar och ger dig obegränsad tillgång till all lokaltrafik från Miami-Dade County Transit.

  Busslinjen 123 The South Beach Local åker förbi de flesta populära turistattraktionerna.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Miami kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss.
  Så här bokar du hyrbil »

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Miami går med reguljärt flyg till antingen Miamis eller Fort Lauderdales internationella flygplats. Detta innebär att vi erbjuder Floridaresor med flexibel reslängd. TUI har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Tidsskillnad

  -5 timmars tidsskillnad mellan Florida och Sverige under vinterhalvåret och -6 timmar under sommarhalvåret.

 • Adapter

  110 V, adapter behövs.

 • Valuta och kreditkort

  Amerikanska dollar (USD). Kreditkort accepteras nästan överallt, vissa småbutiker kan dock ha en minimigräns för kortköp. Banker och hotell har ofta dålig växlingskurs, så det är i regel bättre att växla från svenska kronor till dollar redan hemma om du vill ha med dig lite kontanter. Annars finns det uttagsautomater nästan överallt så det är lätt att få ut kontanter på t ex ditt Visa- eller MasterCard-kort.

 • Turistskatt

  Hotellen i Florida tar ut en resortavgift och skatt på omkring 17-27 USD/rum och natt som betalas direkt till hotellet på plats.

  Summorna är obligatoriska och de exakta beloppen fastställs vid ankomst till hotellet.

 • Viktig information

  ESTA
  Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. Du måste ansöka om ditt inresetillstånd absolut senast 72 timmar före avresa för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande.

  När du fått ditt ansökningsnummer ska du skriva ut detta och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

  Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan.

  E-pass
  Från 1 april 2016 krävs att du utöver en godkänd ESTA-ansökan har ett e-pass som är giltigt under hela din vistelse i USA. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip.

  Secure Flight
  Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida.

  APIS
  Amerikanska myndigheter kräver att flygbolagen samlar in ytterligare information och passuppgifter APIS (Advanced Passenger Information System) om passagerare som reser till och från USA. Precis som Secure Flight har flygbolagen olika regler för insamlingen av uppgifter. Kontrollera vad som gäller för just din resa med ditt flygbolag. Uppgifterna bör lämnas in så snart efter din bokning som möjligt.

  In- och utcheckning
  Minst en i ressällskapet måste vara över 21 år för att få checka in på hotellet, regeln gäller alla hotell i USA.
  Läs mer om in- och utcheckningsregler här>>

  Övrigt
  I Florida finns inga extrasängar, bokar man extrasäng får man dela ordinarie dubbelsäng med medresenär.

  Det förväntas att du betalar dricks på de flesta serviceställen i USA. På restauranger bör du lägga på ca 15-20% på notans pris, taxi ca 10% och bagagehjälp på hotell/flygplats ca 1-2 USD/väska och ca 1-2 USD/dag för hotellstädning.

  Skatt/moms på varor är inte inräknat i varans pris, i Florida uppgår den till mellan 6 och 7%.

 • Resa med rörelsehinder

  Hotell och omgivningar är inte anpassade för rörelsehindrade.