Fakta om Fort Lauderdale

 • Huvudstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Språk

  Engelska
 • Folkmängd

  ca 179 000
 • Tidsskillnad

  -5/-9 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 15:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Sol och bad

  Det finns flera fina stränder i Fort Lauderdale-området, bland annat 14 kilometer fina sandstränder som certifierats som s k Blue Wave Beaches av den icke vinstdrivande organisationen Clean Beaches Coalition.

 • Restauranger och nöjen

  Strandpromenaden The Strip och dess största tvärgata Las Olas Boulevard vimlar av nöjesställen, modebutiker, spaanläggningar, jazzklubbar och högklassiga restauranger.

  Vid det läckert utformade promenadstråket Riverwalk ligger konsert- och teaterbyggnaden Broward Center for the Performing Arts. Liksom flera spännande museer, t ex Museum of Art där du bland annat kan se konst av dansken Asger Jorn och andra medlemmar av den modernistiska gruppen Cobra.

 • Missa inte detta

  Båtturer på det 270 km långa kanalsystemet Intracoastal Waterways.

  Om du hyr en bil kan du till exempel åka och se alligatorerna i Everglades Holiday Park. Eller följa broarna över ökedjan Florida Keys ända ut till den yttersta ön Key West, i vars charmiga hamnstad du kan besöka Hemingways favoritbar Sloppy Joe’s.

 • Avstånd

  Från Fort Lauderdales internationella flygplats är det ca 20 km till Fort Lauderdale Beach, 20 km till Sunny Isles Beach, 50 km till Art Deco District i Miami Beach, ca 350 km till Walt Disney World Resort i Orlando och ca 300 km till Key West.

 • Ta sig runt

  USA är ju bilens förlovade land och ska man transportera sig några längre sträckor så rekommenderar vi att hyra bil. Ett giltigt internationellt körkort behövs.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Fort Lauderdale kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss.
  Så här bokar du hyrbil »

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Fort Lauderdale går med reguljärt flyg till antingen Fort Lauderdales eller Miamis internationella flygplats. Detta innebär att vi erbjuder Floridaresor med flexibel reslängd.

  TUI har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Tidsskillnad

  -5 timmars tidsskillnad mellan Florida och Sverige under vinterhalvåret och -6 timmar under sommarhalvåret.

 • Adapter

  110 V, adapter behövs.

 • Valuta och kreditkort

  Amerikanska dollar (USD). Kreditkort accepteras nästan överallt, vissa småbutiker kan dock ha en minimigräns för kortköp. Banker och hotell har ofta dålig växlingskurs, så det är i regel bättre att växla från svenska kronor till dollar redan hemma om du vill ha med dig lite kontanter. Annars finns det uttagsautomater nästan överallt så det är lätt att få ut kontanter på t ex ditt Visa- eller MasterCard-kort.

 • Turistskatt

  Hotellen i Florida tar ut en resortavgift och skatt på omkring 35-40 USD/rum och natt som betalas direkt till hotellet på plats.

  Summorna är obligatoriska och de exakta beloppen fastställs vid ankomst till hotellet.

 • Viktig information

  ESTA
  Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. Du måste ansöka om ditt inresetillstånd absolut senast 72 timmar före avresa för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande.

  När du fått ditt ansökningsnummer ska du skriva ut detta och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

  Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan.

  E-pass
  Från 1 april 2016 krävs att du utöver en godkänd ESTA-ansökan har ett e-pass som är giltigt under hela din vistelse i USA. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip.

  Secure Flight
  Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida.

  APIS
  Amerikanska myndigheter kräver att flygbolagen samlar in ytterligare information och passuppgifter APIS (Advanced Passenger Information System) om passagerare som reser till och från USA. Precis som Secure Flight har flygbolagen olika regler för insamlingen av uppgifter. Kontrollera vad som gäller för just din resa med ditt flygbolag. Uppgifterna bör lämnas in så snart efter din bokning som möjligt.

  In- och utcheckning
  Minst en i ressällskapet måste vara över 21 år för att få checka in på hotellet, regeln gäller alla hotell i USA.
  Här kan du läsa mer om in- och utcheckningsregler >>

  Övrigt
  I Florida finns inga extrasängar, bokar man extrasäng får man dela ordinarie säng/dubbelsäng med medresenär.

  Det förväntas att du betalar dricks på de flesta serviceställen i USA. På restauranger bör du lägga på ca 15-20% på notans pris, taxi ca 10% och bagagehjälp på hotell/flygplats ca 1-2 USD/väska och ca 1-2 USD/dag för hotellstädning.

  Skatt/moms på varor är inte inräknat i varans pris, i Florida uppgår den till mellan 6 och 7%.