Fakta om Boston

 • Huvudstad

  Washington D.C
 • Valuta

  Dollar (USD)
 • Språk

  Engelska
 • Folkmängd

  ca 675 000
 • Tidsskillnad

  -5/-9 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


1,5 liter vatten
ca 15:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Upplev mer

  Freedom Trail är en fyra kilometer lång utmarkerad vandring genom Downtown Boston. Längs vägen passerar du 16 viktiga platser för amerikansk historia, bl. a möteshuset där planerna för Boston Tea Party lades.

  I Prudential Center kan du från deras Skywalk Observatory få en 360 graders vy av Boston från ovan. I Prudential Center kan du också boka en Duck Tour; en guidad tur genom Boston i en renoverad amfibiefordon från andra världskriget.

  Du kan besöka Samuel Adams-bryggeriet, där ordnas guidade turer och ölprovning.

  Välkända badorten Cape Cod ligger ca två timmar bort från Boston. Du kan använda lokaltrafiken för att ta dig dit. I Cape Cod finns långa sandstränder, vacker natur, konstgallerier, fiske och golf.

  Reser du till Boston på sommaren finns det en del små badplatser, några att nämna är Carson Beach, Revere Beach och Constitution Beach.

  I april är det Boston Marathon vilket kan påverka trafik och framkomlighet.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Boston kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss.
  Så här bokar du hyrbil »

 • Ta sig runt

  Boston är en stad där det blir enkelt att promenera. Men du kan även nå det mesta inom staden med tunnelbana och buss.

 • Resa med barn

  Boston Children’s Museum har flera interaktiva och lärorika utställningar. En del av de guidade turerna genom historiska Boston är anpassade för barnfamiljer, med bl. a utklädda guider.

 • Shopping

  Faneuil Hall Marketplace är beläget i Boston Downtown och består av tre byggnader; North Market, Quincy Market och South Market. Här hittar du lokala butiker och försäljare, både inomhus och utomhus samt olika typer av matställen.

  Längs med Charles Street i kvarteret Beacon Hill finns en hel del unika småbutiker.

  Prudential Center i Back Bay har flera märkesbutiker (Ann Taylor, Ralph Lauren, m.m.), amerikanska klasssiker som bokhandeln Barnes & Nobles och flera matställen (The Cheesecake Factory, wagamama, Eataly, Cold Stone Creamery m.m.).

  Shoppinggatan Newbury Street ligger intill parken Boston Common. Det är en mysig gata med flera butiker som Nike, Gant och Chanel. Här hittar du även Victoria Secret och H&M.

 • Restauranger och nöjen

  Många av fisk- och skaldjurrestaurangerna hittar du i Seaport District, South Boston. I North End är det tätt mellan de italienska restaurangerna. Du hittar många av de olika barerna på Canal Street och Boulston Street samt i Fenway- och Faneuil Hall-området.

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Boston går med reguljärt flyg till en av stadens internationella flygplatser vilket innebär att du kan boka din Boston-resa med flexibel reslängd.

  Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Turistskatt

  Hotellen i Boston tar ut en resortavgift och skatt på omkring 17-27 USD/rum och natt som betalas direkt till hotellet på plats.

  Summorna är obligatoriska och de exakta beloppen fastställs vid ankomst till hotellet.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  ESTA
  Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. Du måste ansöka om ditt inresetillstånd absolut senast 72 timmar före avresa för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande.

  När du fått ditt ansökningsnummer ska du skriva ut detta och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

  Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan.

  E-pass
  Från 1 april 2016 krävs att du utöver en godkänd ESTA-ansökan har ett e-pass som är giltigt under hela din vistelse i USA. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip.

  Secure Flight
  Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida.

  APIS
  Amerikanska myndigheter kräver att flygbolagen samlar in ytterligare information och passuppgifter APIS (Advanced Passenger Information System) om passagerare som reser till och från USA. Precis som Secure Flight har flygbolagen olika regler för insamlingen av uppgifter. Kontrollera vad som gäller för just din resa med ditt flygbolag. Uppgifterna bör lämnas in så snart efter din bokning som möjligt.

  In- och utcheckning
  Minst en i ressällskapet måste vara över 21 år för att få checka in på hotellet, regeln gäller alla hotell i USA.
  Läs mer om in- och utcheckningsregler >>