Rawai - myller, utsikt och aktiviteter

Förr om åren gjorde sig stranden vid Rawai Beach ett namn som den första egentliga turiststranden i Phuket. Istället för att köra den då riskfyllda vägsträckan över till öns västra kust tog folket från Phuket Town den drygt två mil långa turen hit för att njuta av skönt strandhäng.

Tiden gick och nuförtiden fungerar Rawai Beach istället som en lastningsplats för båtar, vilka i sin tur tar sig vidare på dagsutflykter till de närliggande öarna. Här jobbas det med andra ord för fullt på dagarna och här kan du också se lokala fiskare förtöja sina båtar. Till den här stranden kommer du inte i första hand för att bada eller simma, däremot för utsikten och för att spana på det ständigt pågående vardagslivet.

Fin utsikt & charmigt matställe

För en riktigt fin utsikt över stranden rekommenderas Rawai View Café & Bar, ett charmigt matställe som ligger lite avsides ner mot södra delen av Rawai Beach. Från restaurangens terrass kan räkna med en vacker vy över bukten och stranden.

Stranden ligger i orten Rawai, som i sin tur ligger utanför Phukets turisttäta områden. I de närliggande omgivningarna finns många aktiviteter som lockar, inte minst national(kamp)sporten Muay Thai. I Rawai har du som besökare möjlighet att gå på livematcher på Suwit Gym. Om du själv är sugen på att testa thaiboxning erbjuds klasser på exempelvis Rawai Muay Thai Gym.

Aktiviteter i och utanför Rawai

Om du befinner dig i närheten av Rawai lär du som sagt inte ha brist på saker att göra, här kan både du och övriga familjemedlemmar aktivera er i otaliga timmar. För att spinna vidare på sporttemat bör den privatägda klubben ”Phuket Sports and Tennis Club” nämnas. Här finns möjlighet att utöva sporter för alla tycken och smaker, bland annat tennis, beachvolleyboll, badminton, krocket och dart. Här finns också familjevänliga utrymmen med faciliteter som möjliggör en härlig grillmiddag, antingen på medhavd mat eller mat som du kan köpa i baren. Klubben är öppen för både medlemmar och icke-medlemmar.

Prova på matlagningskurser

En aktivitet jag personligen varmt kan rekommendera är att anmäla dig till en matlagningsklass för att få ett hum om grunderna i thailändsk matlagning. Basen i all thailändsk matlagning är salt, surt, sött och beskt, allt sammanhållet av ett sting i maten som ofta anpassas till en snällare nivå för oss svenskar. Det kanske är för mycket begärt att du ska komma hem och laga en måltid lika fulländad som maträtterna i Thailand, men förhoppningsvis får du med dig tillräckliga tips för att imponera på vännerna hemma i Sverige. Matlagningsklasser i Rawai hittar du exempelvis på Phuket Easy Thai Cooking och Organic Thai Cooking School.