Nui Beach - en badvik med tropisk inramning

Thailand har gjort sig känt för sin lättillgängliga strandbuffé med vajande palmer och timglaslena sand, vilket gör att landets besökare är rejält bortskämda med paradisvyer. På varje destination finns det dock en och annan badvik vars helhetsintryck gör att den sticker ut från mängden. I Phuket hittar du en sådan badvik vid Nui Beach, beläget på sydvästra delen av ön. Den här badviken med tillhörande strand är rätt för dig som gillar äventyrliga utflykter och vill komma bort från livliga stränder i anslutning till de större turistorterna.

Badviken med dess turkosblå vatten får sällskap av en över 100 meter lång halvmåneformad strandremsa omgiven av tropisk växtlighet. Både på stranden och ute i vattnet vilar stenblock i varierande storlek, vilket bidrar till den naturliga strandkänslan och därför inte gör den helt optimal för barnfamiljer.

Badvik även känd som Water Beach Club

Stranden och badviken Nui Beach är också känd under namnet Water Beach Club. Namnet har sin förklaring i att en strandklubb med samma namn sköter om stranden och håller den välstädad. Den aktuella strandklubben tillhandahåller även en bar och restaurang, och har uthyrning av snorklingsutrustning och havskajaker. I anslutning till stranden finns också ett spa med utsikt över Nui Beach.

Badviken är inte helt lättillgänglig, hit kommer du genom att gå eller köra skoter ner för en relativt brant backe. Terrängen är stenig och vägen full av gropar, är du inte van bakom styret rekommenderas därför att du går alternativt väntar in en pickup som brukar transportera badgäster upp och ner till stranden från parkeringen för en symbolisk summa.

Att tänka på

  • Ta sikte på Kata-Karon Viewpoint. På vägen söderut mot Rawai/Nai Harn svänger du höger, för att efter ca 1 km komma till en parkering. Härifrån når du stranden till fots, via skoter eller via transportservicen enligt ovan. Om du ska gå ner själv får du räkna med en cirka femton minuter lång promenad.
  • Cash is king. Räkna inte med att kunna betala med kontokort på restauranger, barer eller spaservice i Thailand, i synnerhet inte vid sådana här relativt undangömda pärlor.
  • Solen i Thailand bränner rejält! Glöm inte att packa med dig en ryggsäck innehållande solskydd, huvudbonad och vattenflaska.