Nai Harn Beach – lokalbornas paradisstrand

Ska vi avslöja en hemlighet? Den stavas Nai Harn Beach, ligger på Phukets sydvästra kust och är namnet på stranden dit lokalborna åker själva när de ska njuta av sol och bad. Det som gör Nai Harn Beach så speciell är det kristallklara vattnet, den ljusa finkorniga sanden, den fantastiska miljön med bergen och djungeln som ramar in stranden. Allt detta i kombination med lugnet som råder på Nai Harn Beach gör platsen till ett perfekt utflyktsmål.

Perfekt för snorkling

Gillar du att snorkla är Nai Harn Beach en given punkt och även lite längre söderut mot Ya Nui Beach hittar du fantastiska snorklings- och dykvatten samt på den närliggande lilla stranden Ao Sane Beach.
Och om hungern slår till finns både enklare strandrestauranger och affärer, men inte i samma utsträckning som på andra stränder.

De bästa badförhållandena är från november till april då vattnet är lugnt och fint. Under monsunperioden, maj till oktober passar Nai Harn Beach däremot bättre för surfare och kitesurfare då är vågorna högre och det finns risk för undervattensströmmar. Tänk på att alltid respektera badvakternas flaggrekommendationer.

Magisk solnedgång och vackert tempel

Visst är det så att många platser i Phuket skryter om den vackraste solnedgången, men den på Nai Harn Beach är verkligen något utöver det vanliga.

Ett par hundra meter från stranden ligger ett buddhistiskt tempel, Nai Harn Temple, som säkert bidragit till den lugna stämningen eftersom de äger en stor del av marken. Templet inhyser en stor Buddha-staty och på väggarna finns, som i de flesta buddhistiska tempel, målningar med händelser ur Buddhas liv. En annan sevärdhet i närheten är sötvattenssjön Nai Harn lake. En populär aktivitet är att jogga runt hela sjön, en sträcka på 2,2 km.

Nai Harn Beach ligger skyddad mellan Chalong och Rawai Beach i Phuket. Från Patong tar det ungefär 20 minuter med bil.

Tips och trix

Familjer med riktigt små barn kan söka sig österut längs med Nai Harn Beach. Ungefär 50 meter från havet har naturen utformat en liten damm med havsvatten i knähöjd, perfekt för de minsta att plaska i.