Fakta om Karon Beach

 • Huvudstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailändska baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Folkmängd

  ca 386 600 (Phuket)
 • Tidsskillnad

  +6 timmar
 • Transfertid

  ca 1 tim/3 tim

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Enkel middag
ca 80–100:-

1 liter vatten
ca 6:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Vintersäsong: Charterflyg nonstop, ca 10 tim 15 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.
  Sommarsäsong: Reguljärflyg, ca 10 tim 30 min till Bangkok + ca 1 tim till Phuket med inrikesflyg. Tid beräknad från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid cirka 1 timme från Phukets flygplats, från Krabis flygplats cirka 3-4 timmar. Observera att transfertiderna är ungefärliga och kan variera beroende på trafiken. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga. Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Karon Beach har en lång och mycket fin vit sandstrand. Vattnet blir fort djupt och på grund av starka underströmmar råder ibland badförbud, som under sommarmånaderna kan vara nästan permanent.

  Du kan även ta dig till de två grannstränderna Kata Beach och Kata Noi Beach. Kata Beach är långgrund och barnvänlig medan Kata Noi Beach är en mindre paradisstrand. Till Kata Beach är det lätt att promenera och till Kata Noi Beach är det smidigast att ta en tuk-tuk för en billig peng.

  Generellt för alla Phukets stränder gäller:
  För att få tillbaka öns vackra naturstränder har myndigheterna förbjudit vattensporter, strandkiosker, solstolsuthyrning och annan kommersiell verksamhet på stränderna. Enda undantaget är att de större stränderna har reserverade delar – så kallade ”10 per cent zones” – där uthyrning av solstolar och parasoller är tillåtet.

  Periodvis förekommer små maneter i vattnet, dessa är helt ofarliga men kan orsaka sveda.

 • Upplev mer

  Utanför Phuket hittar du fantastiska dykplatser med möjlighet till mycket varierad dykning. Du kan ta dykcertifikat genom att gå kursen PADI Open Water Diver, läs mer under fliken Utflykter.

  Tennis ca 30:-/person för en timme. Bowling ca 35:-/pers.

  Havsfiskeutflykter, heldagsutflykter ca 700:-.

  Två mycket bra golfbanor, Loch Palm Golf Club och Phuket Country Club, når du på ca 15–25 min med taxi eller tuk-tuk.

  I Kata finns minigolfbanan Dino Park, som ligger precis mellan Kata och Karon Beach.

  Mellan Kata och Chalong finns den höga Big Buddha statyn uppe på ett berg som blivit lite av ett landmärke för Phuket. Dit tar du dig lättast med en taxi.

  Bor du i Karon har du gångavstånd till grannorten Kata. Där finns restauranger, barer och klassiska butiker med semesterprylar.

  Ta en longtailbåt över dagen till paradisstranden Freedom Beach som ligger gömd mellan Karon Beach och Patong Beach.

  I mitten av oktober äger en grönsaksfestival rum i Phuket stad och i april firas runt om i Thailand Songkran – Thailändska nyåret, där man sedvanligt slänger vatten på varandra för att välkomna den stundande regnperioden.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från Karon Beach till Kata Beach 3 km, till Phuket stad 20 km, flygplatsen 45 km, Patong Beach 6,5 km.

  Kommunikationer
  Taxi från flygplatsen till Karon Beach ca 175:-. Många hotell har egen buss- eller taxiservice. Lokalbuss går till Phuket stad och stränderna i närheten, ungefär en gång i halvtimmen dagtid.

  Det finns även tuk-tuk, med plats för åtta personer. Priset är per bil och det går oftast att pruta. Till de närliggande stränderna kostar det ca 40:-/bil. Till Patong ca 70–90:-/bil. Till Phuket stad ca 70:-/bil.

  Du kan även hyra tuk-tuk eller minibuss för en hel dag, tag med en karta och visa vart du vill åka. Att hyra moped eller motorcykel rekommenderas inte på grund av trafiken.

 • Resa med barn

  Vattnet vid Karon Beach blir djupt fort och därmed inte så barnvänlig, däremot har grannorten Kata en väldigt barnvänlig strand. I närheten av våra hotell finns supermarkets och minimarkets där du kan köpa barnmat och blöjor.

 • Restauranger och nöjen

  I Karon finns mängder av bra restauranger och barer. Du kan också promenera till Kata där det finns bra utbud på restauranger. Det mest omfattande utelivet finns i Patong.

 • Shopping

  Det finns många butiker där du kan köpa klassiska semesterprylar som flip-flops, solkräm och väskor. Det är populärt att gå till en skräddare och få din kostym och kläder uppsydda. I området bakom stranden ligger de flesta butiker, supermarket och minimarkets. Du hittar också flera apotek.

  I norra delen av Karon intill templet kan du besöka en bra marknad på tisdagar och fredagar. I Phuket Town finns en av de största nattmarknaderna på ön – Phuket Weekend Market. Marknaden hålls på lördag och söndag.

  I Patong finns ett större utbud. Där finns shoppingcentret Jungceylon, som har över 200 butiker, där hittar du allt från märkeskläder till hantverk och elektronik.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 6:-, läsk (33 cl) ca 5:-.
  På restaurang: öl (50 cl) ca 15:-, enkel lunch ca 30:-, enkel middag ca 80-100:-, pizza ca 60:-.

 • Invånarantal

  Phuket har cirka 386 600 invånare.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Resa med rörelsehinder

  Trottoarerna är bredare här än på vissa andra thailändska orter. Vid stranden finns en ramp, men ingen handikapp-assistans erbjuds. Sanden är väldigt mjuk vilket gör stranden svårframkomlig i rullstol.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Thailändska Baht (THB). Uttagsautomater finns. Bankerna är öppna mån–fre kl 09–15.30. Det finns också växlingskontor som är öppna dagligen till ca 21. Alla internationella kreditkort accepteras. Vissa affärer tar ut en avgift om du använder American Express eller Diners.

  Deposition vid incheckning
  Många hotell i Thailand kräver en deposition i samband med incheckning. Vid utcheckning räknas eventuella utgifter av och resterande betalas tillbaka.

  Rökfria stränder
  Många stränder i Thailand är numera rökfria. Rökning är endast tillåten i anvisade områden. Om förbudet trotsas riskeras böter.

  E-cigaretter
  I Thailand är det olagligt att använda all form av e-cigaretter samt att ta med sig e-cigaretter in i landet. Brott mot lagen kan ge böter och fängelse.