Splash Jungle Water Park - svalkande lek under varma dagar

Under en semester i Thailand spenderar många resenärer fler timmar i vattnet än uppe på land. Ett besök i en vattenpark brukar därför vara ett uppskattat inslag under familjesemestern.

Splash Djungle Water Park ligger i närheten av Phukets flygplats och Mai Khao Beach och erbjuder faciliteter och aktiviteter som krävs för en lyckad dag med vattentema. Anläggningen är en färgglad historia som påminner om ett tivoli i badformat.

Vattenrutschkanor för alla smaker och storlekar

Whizzard och Family Raft Ride är namnen på två av vattenparkens nyaste badattraktioner. Whizzard är en regnbågsfärgad vattenrutschkana där sex personer kan åka jämsides i full fart i varsin ränna, höjdpunkten på åkturen är en 360-graders loop strax innan turen är slut. Family Raft Ride riktar sig, precis som namnet antyder, till sällskap i olika åldrar. Här kan ett helt gäng sitta tillsammans i en enorm badring som susar fram i en hastighet på upp till 33 km/h. En annan populär attraktion är vattenrutschkanan Boomerango, där modiga badgäster åker in i en mörk tunnel som följs av en vertikal åktur upp mot en vägg. Bered dig på ett rejält adrenalinpåslag när du åker ner igen!

För de lugnare och mindre

Badgäster som föredrar ett lugnare tempo bör istället hålla utkik efter Lazy River, en flodliknande bassäng som slingrar sig fram runt vattenparken. Här ligger du bekvämt på en badring och flyter fram på den drygt trehundra meter långa floden i sakta mak.

För familjens yngre förmågor finns ett område med både Aqua Play & Kids pool dedikerat för badlek med hjälp av vattenkanoner, mindre rutschkanor och en spraystation som ser till att svalka av besökarna.

Att tänka på:

  • Gäster från grannhotellet Splash Beach Resort har rabatterat pris på upp till halva priset för inträde till vattenparken. Övriga badgäster får betala fullpris. (10 procent rabatt ges om du bokar online.)
  • Parken har öppet dagligen mellan klockan 10 till 17:45.
  • Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck in i vattenparken, däremot finns det fyra olika matställen där du kan köpa mat, fika och/eller dricka: Island Bar, Jungle Deli, Coconut Cafe och Splash Bar.
  • Flera av de populära attraktionerna kräver en längdgräns på 122 centimeter.
  • Tänk på att packa med flipflops eller andra typer av badskor eftersom marken på poolområdet blir het av solen under dagtid.