Raya island – pudervit sand och turkost vatten

Ön Raya island (kallas också för Racha Yai island) ligger 25 km söder om Phuket och utgörs egentligen av två öar; huvudön Raya Yai island, med två härliga stränder, Patok beach och Siam bay där den tidigare är något mer välbesökt. Den andra ön heter Raya Noi och är något mindre och lite lugnare. På båda öarna kan du njuta av mjuk pudervit sand, kristallklart turkost vatten och inte alltför mycket folk. Här finns också flera matställen.

Fantastisk snorkling och dykning

Om du gillar att dyka ska du definitivt göra det här. Bli då inte förvånad om du helt plötsligt ser en elefant. Ja, ingen riktig utan en staty. Det är de coola Siam Bay statyerna som placerats på havets botten. Och misströsta inte om du inte dyker, även snorklingen har stor wow-faktor. Vattensköldpaddor, stingrockor, leopardhaj, barracudas och clownfiskar är bara några exempel på vad den färgstarka undervattensvärlden har att bjuda på.

Det smidigaste sättet att ta sig till ön är med speedboat från Chalong Bay i Phuket. Vilket ungefär tar 30 minuter. Med dykbåt tar det något längre, cirka 90 min.