Resor
till
Khanom

pricetag

Pris från

...
hotel

Våra hotell

1 st

Karta

map Visa stor karta

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 60–80:-
  • Öl (50 cl)ca 15:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

notepad Visa all fakta
  • ValutaThailändska baht (THB)
  • Tidsskillnad+6 timmar
  • building HuvudstadBangkok
  • message-love SpråkThai
  • user-family Folkmängd68 860 000

Resor till Khanom

Khanom är en ljuvligt fridfull plats med långa, orörda stränder – som gjorda för avkoppling. Turismen är ännu inte särskilt påtaglig i Khanom och det är lätt att hitta en avskild plats på stranden.

Vid Khanom på Thailands östkust finns kilometer efter kilometer av orörda stränder. I bakgrunden av Khanom tronar djungelklädda gröna berg. Området passar utmärkt för dig som vill upptäcka naturen, åka på båtutflykter, snorkla och vandra – i den tropiska grönskan eller utmed de vackra stränderna.

Låg prisnivå i Khanom
Söker du glittrigt nattliv och stort shoppingutbud är Khanom fel resmål. Utbudet av restauranger och butiker är litet, men vid Nai Plao-stranden finns några få restauranger. Prisnivån, liksom själva stämningen, skiljer sig på många sätt från de större resmålen i Thailand, hit har de stora turistströmmarna inte hittat.

Djungel, grottor och rosa delfiner
Vill du uppleva naturen på riktigt nära håll kan du bege dig ut i djungeln och vandra bland orkidéer och tropisk grönska. Missa inte att titta in i droppstensgrottorna Khao Wang Thong eller att besöka de imponerande vattenfallen Krung Ching. En annan attraktion är de rosa delfinerna som ofta håller till vid den lilla udden Pratub utanför Khanom. Hit går regelbundet båtturer som ger dig chans att se dessa sällsynta djur.

Lokal marknad och shopping
För den som vill handla finns en marknad som hålls en gång i veckan i Khanom där bland annat lokala jordbrukare säljer sina egenodlade frukter, grönsaker och bär. Mer shoppingmöjligheter finns i hantverksbyn Ban Khiri Wong och vill du förena en längre utflykt med shopping kan du ta båten över till Koh Samui.

Snorkling och båtutflykter
Du kan också göra båt- och snorklingsutflykter för att utforska stränder, öar och den spännande undervattensvärlden.

Rekommenderade hotell - Khanom

Välj bland 1 hotell