Fakta om Ao Nang (Krabi)

 • Huvudstad

  Bangkok
 • Valuta

  Thailändska baht (THB)
 • Språk

  Thai
 • Folkmängd

  ca 8 000
 • Tidsskillnad

  +6 timmar
 • Transfertid

  ca 35 min/3 tim 30 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Enkel middag
ca 90:-

1 liter vatten
ca 7:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Vintersäsong: charterflyg nonstop, ca 11 tim. Tid beräknad från Stockholm-Arlanda.
  Sommarsäsong: reguljärflyg, ca 10 tim 30 min till Bangkok + ca 1 tim till Phuket med inrikesflyg. Tid beräknad från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid cirka 35 minuter från flygplatsen i Krabi, cirka 3 tim 30 min från flygplatsen i Phuket. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.
  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Våra hotell ligger i närheten av de långgrunda Ao Nang- och Nopparat Thara-stränderna, inga solsängar finns på dessa stränder. Ao Nang-stranden är en mindre strand vid Ao Nangs centrum där den stora longtailbåt-stationen ligger.

  Nopparat Thara-stranden är en lång, lugn strand och även härifrån går longtailbåtar. Bäst badar du vid de fina, orörda naturstränderna i Krabiområdet som lätt nås med longtailbåt.

  Stor skillnad mellan ebb och flod. Periodvis förekommer små maneter i vattnet, dessa är helt ofarliga men kan orsaka sveda.

  Under sommaren kan det finnas underströmmar vid stränderna i Ao Nangs centrum, men du kan bada och snorkla vid öarna utanför Ao Nang, även under sommarmånaderna.

  Klimatet i Ao Nang (Krabi) är tropiskt med hög luftfuktighet. Här kan du se aktuell väderprognos och medeltemperaturer. I både luft och vatten är temperaturen påfallande jämn året runt. Mest solsäkert är det på vinterhalvåret, medan det under sommarmånaderna oftare kommer korta, häftiga regnskurar. Däremellan spricker det snabbt upp, ihållande regn är sällsynta.

 • Upplev mer

  Krabi erbjuder utmärkta möjligheter till snorkling och dykning. Utanför Krabi ligger fantastiska dykplatser, mest kända är kanske Shark Point och Anemone Reef, 2,5 timmars båtresa från Krabi.

  Du kan förboka alltifrån snorkelutflykter till dykkurser för både nybörjare och avancerade dykare med skandinaviska intstruktörer. Läs mer under fliken Utflykter.

  Ett besök hos skräddaren eller thaimassage. Olika varianter av thaimassage och oljemassage erbjuds på flera hotell och platser runt om i byn.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Till flygplatsen i Krabi ca 40 km, till flygplatsen på Phuket 190 km. Från Ao Nang, där hotellen är belägna, till Krabi stad ca 22 km.

  Kommunikationer
  Busservice från Ao Nang till Krabi stad, Surat Thani och Phuket stad. Tuk-tuk inom Ao Nang. Taxi till Klong Muang ca 80:-.

 • Resa med barn

  Inga speciella faciliteter för barn, men stränderna är långgrunda och de flesta hotell har barnpooler. Tag gärna med flytväst till barnen om ni planerar att göra båtturer med longtailbåtar.

 • Shopping

  Ovanför stranden finns flera butiker där du kan köpa klassiska semesterprylar som flip-flops, solkräm och väskor. Det är populärt att gå till en skräddare och få din kostym och kläder uppsydda. Du hittar även supermarkets, minimarkets och apotek.

  Det är marknad i Ao Nang en gång i veckan ovanför McDonald’s som är populär bland lokalbefolkningen. Där hittar du färsk frukt och grönsaker. I Krabi Town arrangeras det varje helg kvällsmarknad från fredag–söndag.

 • Restauranger och nöjen

  Längs med strandpromenaden finns många barer och restauranger, både med thailändsk mat och mer internationella menyer. Under sommarsäsongen är utbudet av restauranger lite mindre.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 7:-, läsk (33 cl) ca 6:-.
  På restaurang: öl (50 cl) ca 30:-, enkel lunch ca 30:-, enkel middag ca 90:-, pizza ca 60:-.

 • Invånarantal

  Bofasta: ca 8 000 personer.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Resa med rörelsehinder

  Relativt platt och lätt att navigera, men många av trottoarerna är mycket höga, ojämna och smala. Stranden är tillgänglig med rullstol, men ingen handikapp-assistans vid stranden för att komma ner till vattnet. Sanden är mycket mjuk och därför är det inte möjligt att komma längre ner mot vattnet i rullstol.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Thailändska Baht (THB). I närheten av våra hotell i Ao Nang finns flera växlingskontor och uttagsautomater där du kan ta ut kontanter på VISA och MasterCard.

  Deposition vid incheckning
  Många hotell i Thailand kräver en deposition i samband med incheckning. Vid utcheckning räknas eventuella utgifter av och resterande betalas tillbaka.

  Rökfria stränder
  Många stränder i Thailand är numera rökfria. Rökning är endast tillåten i anvisade områden. Om förbudet trotsas riskeras böter.

  E-cigaretter
  I Thailand är det olagligt att använda all form av e-cigaretter samt att ta med sig e-cigaretter in i landet. Brott mot lagen kan ge böter och fängelse.