Utflykter Sri Lanka

Välj utflykter till din resa med TUI

Logga in på min resa

Välj utflykter utan TUI-bokning

Hitta utflykter

Den stora tropiska ön Sri Lanka är en skattkammare av exotiska upplevelser, från safari i nationalparkerna till tempel, marknader, charmiga småstäder och gröna berg med teplantager. Boka direkt via knapparna här intill eller läs våra inspirationstips först.

 • Sport & äventyr

  Sport & äventyr

  Du som gillar adrenalinkickar kan göra en forsränning på den skummande floden Kelani. Andra spännande äventyr är att vandra förbi vattenfall och tjattrande apor i Sinharajas regnskog eller att åka på valsafari i havet utanför Mirissa, på spaning efter blåvalar, späckhuggare, kaskelotter och delfiner.

 • Sevärdheter, natur & kultur

  Sevärdheter, natur & kultur

  I världsarvsstaden Kandy finns kungliga palats och trädgårdar plus Tandens tempel där Buddhas ena hörntand förvaras i ett guldskrin. Du kan spana efter elefanter, näshornsfåglar, läppbjörnar och leoparder i berömda safariparker som Minneriya, Udawalawe och Wilpattu. Eller provsmaka te och själv lära dig laga lankesisk mat på vår TUI Collection-utflykt Sri Lankas smaker.

 • Båtturer & relax

  Båtturer & relax

  Du kan göra en rofylld och stämningsrik båttur nerför den holländska kanalen på en utflykt som även innehåller en kortare tågfärd och ett tempelbesök. Ännu mer avkoppling för både kropp och själ får den som bokar en heldags ayurveda-behandling med massage, guidad meditation, örtte och en hälsolunch som du själv är med och tillagar.

 • Shopping

  Shopping

  Följer du med till Sri Lankas huvudstad Colombo får du en minnesrik dag i en historisk metropol med allt från futuristiska skyskrapor till myllrande gatuliv och vackert utsmyckade tempel för såväl hinduer som buddhister och kristna. Utflykten avslutas med afternoon tea på ett lyxhotell och före det hinner du med en stunds shopping i köpcentret Barefoot.