Resor
till
Marawila

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel lunchCa 100:-
  • Enkel middagCa 150:-
  • 1 liter vattenCa 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+ 4,5 tim
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • FolkmängdCa 2 000

Resor till Marawila

Marawila

Marawila är den lilla fiskebyn med det stora lugnet. Omgiven av tropisk natur bor du vid en lång sandstrand med en naturskön lagun som granne. Du kommer nära det lankesiska vardagslivet på varje promenad, samtidigt som vårt All Inclusive-hotell är en välordnad oas med stor elegant pool.

Sandstranden börjar direkt utanför hotellets grindar. Just här märker man extra tydligt att Marawila är en levande fiskeby. Strandens parasoll och solstolar samsas med uppdragna fiskebåtar och ställningar där fiskarna torkar sina nät.

Fiskarbostäder och tuk-tuk-taxi
Det räcker att göra korta promenader längs Beach Road för att få minnesvärda närbilder av det lankesiska vardagslivet. Cyklar, friströvande husdjur och små gröna eller röda tuk-tuk-taxis är den huvudsakliga trafiken. Du passerar en del enkla serveringar och småbutiker. Men mest är det fiskarbostäder och tropisk växtlighet som omger dig. Och så förstås Indiska oceanens glittrande havsvidder.

Promenera till bycentrum
Den ursprungliga byn Marawila ligger några kilometer inåt land. Den här delen av Sri Lanka är känd för att många kristna slagit sig ner här, både i byn och utmed Beach Road kan du hitta små katolska kyrkor. Vill du ha omväxling och ett större shoppingutbud är det tre mil till den färgstarka badorten Negombo.

Sri Lanka som helhet
Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo med sin mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Vädret på Sri Lanka
På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Marawila.

Restyper i Marawila