Resor
till
Kalutara

pricetag

Pris från

...
hotel

Våra hotell

1 st

Karta

map Visa stor karta

Prisnivå

Prisexempel från Ahungalla
 • Middag på restaurangca 150:-
 • Öl (50 cl)ca 20:-
 • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

notepad Visa all fakta
 • ValutaLankesisk rupee (LKR)
 • Tidsskillnad+4,5 timmar
 • building HuvudstadColombo
 • message-love SpråkSingalesiska, tamil och engelska
 • user-family Folkmängd21 200 000

Resor till Kalutara

Kalutara är en myllrande stad, där du kan bada vid en fin sandstrand, men samtidigt är nära lokalbefolkningen. Strax utanför ligger vårt hotell i kategorin Litet och familjärt med pool, gym och spa.

Kalutara, som förr var centrum för kryddhandeln, är numera känd för sin tillverkning av korgar av flätad kokosfiber och för sina saftiga mangostanfrukter. Det moderna buddhisttemplet Gangatilaka Vihara, med sin vita kupol och spira, ligger invid Kalu Ganga-bron. Templet är dekorerat med målningar som visar Buddhas liv.

Se mer av Sri Lanka
Nyfiken på att se mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld. Men det finns förstås mycket att se även på närmare håll.

Folkliv och myllrande marknader
Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Utflyktstips

 • Safari i Yala nationalpark
 • Heldag i Colombo med tempel och marknader
 • Valsafari

Missa inte att du kan boka utflykterna hemifrån.

Nonstopflyg på vintern
Under vinterns högsäsong kan du resa till Sri Lanka på bara drygt nio timmar med bekväma och tystgående Dreamlinerflyg. Året runt säljer vi dessutom paketresor med hotell och reguljärflyg. På sommaren har vi inga nordiska guider på ön, men du kan alltid nå vårt onlinecenter via TUI-appen, telefon, mejl och sms.

Vädret på Sri Lanka
På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Kalutara.

Rekommenderade hotell - Kalutara

Välj bland 1 hotell