/Sri Lanka

5 utflyktstips på Sri Lanka

av TUI, Sverige

Utflykt till teplantage - Te är Sri Lankas främsta inkomstkälla och ceylonte är berömt över hela världen. Att besöka en teplantage i höglandet är samtidigt en oförglömlig naturupplevelse.

Vattensafari, Madu River - En båttur i Sri Lankas floddelta med karaktäristiska mangroveträd leder till insjöar och en vacker övärld. Inte känd för så många, men väl värt en tur.

Uda Walawe nationalpark - Sri Lankas tredje mest besökta nationalpark. Förutom en mängd olika fågelarter och elefanter, kan man se allt från hjortar, vattenbufflar och schakaler till leoparder.

Restaurant Ministry of Crab - Tidigare gick de flesta krabborna på export. Nu vallfärdar folk till Ministry of Crab i Colombo för att äta Sri Lankas godaste krabba. En av favoriterna är garlic crab!

Mount Lavinia Hotel - Det är nästan obligatoriskt att se ett av Sri Lankas äldsta och mest kända hotell, Mount Lavinia. Uppfördes ursprungligen år 1805 som bostad åt den brittiske guvernören, men blev hotell 1947. Spektakulärt läge vid havet och en förstklassig strand nedanför. En drink på terrassen i solnedgången lockar många bröllopspar.

Sri Lanka Sri Lanka

Sri Lanka Sri Lanka

Sri Lanka Sri Lanka