Teneriffas bästa stränder

Smaken är som baken - delad. Så även när det kommer till stränder att njuta på under semestern. Här har vi listat fem stränder på Teneriffa som ofta återkommer som svar när man frågar: Vilken är Teneriffas bästa strand?

1. Playa de las Teresitas - långgrund och avslappnad

Få turister tar sig till Teneriffas storstad Santa Cruz men de som gör det kan räkna med en genuin stad och avslappnad stämning överlag. Den sköna stämningen återfinns också vid badstranden Playa de las Teresitas, som trots att den ligger bredvid en ganska trist lastbåtshamn utanför Santa Cruz, räknas till en av Teneriffas bästa stränder. Stranden, vilken täcks av fin sand som är influgen från Saharas öken, är långgrund och ljusfärgad. Playa de las Teresitas är skyddad av vågbrytare, vilket innebär att stranden också är barnvänlig. Här finns solstolar att hyra och enklare mat att köpa i strandkioskerna.

2. Playa de Las Americas - med roliga vattensporter

De allra flesta förknippar Teneriffa med turistorten Playa de las Americas och dess välbesökta och turisttäta ljusa sandstrand. Hit ska du åka om du gillar stadsstränder och högt tempo. Stranden passar även bra för aktiva semesterfirare eftersom det erbjuds ett stort utbud av olika vattensporter såsom vattenskoter, vindsurfing, kajak och dykning. Härifrån kan du också ta dig vidare med båt för att spana på valar och delfiner. Stranden är långgrund och lämpar sig väldigt bra för barnfamiljer.

3. Playa de Los Cristianos - mycket liv och rörelse

Eftersom Playa de las Americas i princip har vuxit ihop med grannstaden Los Cristianos, kan du enkelt kan ta dig mellan orterna och dess stränder via en bekväm strandpromenad kantad av palmer. Playa de Los Cristianos ljusa sandstrand är anlagd, ligger mitt i staden och är en typisk stadsstrand i den bemärkelse att här alltid är liv och rörelse. Det anordnas beachvolleybollturneringar, här finns både strandförsäljare och livräddare och samt bra faciliteter som underlättar för semesterfirare i alla åldrar. Från stranden är det också ett stenkast till schysta restauranger och bra shopping. Playa de Los Christianos är välskött och städas varje morgon, men utsikten över hamnen är inte jätterolig.

4. Playa Paraiso - renoverad strand i toppskick

På Teneriffas sydvästra kust, drygt 8 kilometer norr om Playa del las Americas, ligger den lilla semesterorten Playa Paraiso. I orten finns tre olika stränder, vilka samtliga ligger inne i bukter skyddade av klippor. Stranden längst norrut, Las Galgas, är bäst ansedd och är känd för allmänheten som Playa Paraiso. Denna strand fick relativt nyligen en totalrenovering med påfyllning av gyllene sand samt nya och fräscha solsängar och duschar. Föredrar du en polerad strandyta är det med andra ord hit du ska söka dig. Tänk på att det inte är särskilt långgrunt, så håll uppsikt över eventuella barn i sällskapet!

5. Playa San Juan - en strand för barnfamiljen

Bara ett par mil från Teneriffas strandklassiker Playa de Las Americas och Playa de Los Cristianos ligger den genuina kanariestranden San Juan. Här väntar svart sandstrand i sann vulkanöanda. Playa San Juan består i själva verket av två stränder som skiljs åt av en pir och stora stenar. Vid stranden finns också en relativt nyanlagd strandpromenad, där du hittar både duschar, lekplats och serveringar. Stranden skyddas av en vågbrytare, vilket innebär att vågorna princip är obefintliga. Detta uppskattas givetvis extra mycket av barnfamiljer, som gärna hänger på den här stranden.