Populära stranden El Medano

El Medano på södra Teneriffa är en av öns mest omtyckta stränder bland lokalbefolkningen, många av kanarierna har själva valt att förlägga sina semesterboende längs stranden. Den över tre kilometer naturligt långa stranden är långgrund med ljus sand och är omtalad för sitt ständigt soliga väder och för sina härliga vågor.

El Medano - Perfekt för surfing

De svalkande och ihärdiga vindarna skapar med andra ord perfekta väderförhållanden för vindsurfing och kitesurfing. Med tanke på att världsmästerskapen i kitesurfing hålls just vid El Medano varje år ser tävlingsdeltagarna till att ta tillvara på både vågor och vindar. Surfarna håller sig på ena sidan av stranden, vilket skapar utrymme för barnfamiljer och vanliga semesterfirare att bada loss i lugn och ro utan att riskera att behöva krocka med en surfbräda.

Bra strand för rörelsehindrade

Längs den långa stranden finns en helt gäng hotell och lägenheter, vilket bidrar till det typiska myllret vid en stadsstrand. Längs strandpromenaden finns också en stadig uppsjö av restauranger, barer och caféer att välja på. El Medano erbjuder alla sorters faciliteter och bekvämligheter du kan tänkas behöva, allt från möjlighet att hyra solstol och parasoll till duschar och omklädningsrum.

El Medano är även bra för rörelsehindrade. Personer som har nedsatt rörelseförmåga av en eller annan anledning har möjlighet att använda både ramper, stolar, kryckor och liknande hjälpmedel för att nå vattnet på smidigast möjliga sätt.

Utflykter i närheten av El Medano - 3 tips

  1. En tur till det lilla fiskesamhället Las Galletas eller Costa Adeje.
  2. Befinner du dig på Teneriffa och föredrar storslagna naturupplevelser bör du absolut hyra en bil och försöka prioritera in Teide, Pico de las Nieves eller Masca.
  3. Har du luftigt schema kanske du hinner uppleva alla tre - i annat fall får du, som så många andra, snart återvända till Teneriffa igen.