Fakta om Playa de las Americas

 • Huvudstad

  Madrid
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  ca 80 000
 • Tidsskillnad

  - 1 timme
 • Transfertid

  ca 25 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 70:-

1,5 liter vatten
ca 7:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 6 timmar med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid ca 25 min. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga. Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Längs sydkusten finns flera stränder. Playa de las Vistas och Playa de Los Cristianos är två långa sandstränder som ligger nedanför huvudgatan i Playa de las Americas och Los Cristianos. Längs strandpromenaden ligger också Playa de Troya och den lugna stranden Playa del Camisón. På flera stränder finns möjlighet ill olika vattensporter. Parasoll och solstolar går att hyra för ca 80:-/dag.

 • Upplev mer

  Vindsurfing är bra i El Medano, ca 20 km från Playa de las Americas. Det finns även bra vindsurfingställen i Playa de las Americas, vid kusten nedanför hotell La Siesta.

  Tennisbanor finns på flera hotell och dessutom i sporthallen vid Los Cristianos, ca 40–70:-/tim, här finns även en 50 m lång simbassäng. Gym finns på flera hotell, ca 30–60:-.

  Squash ca 80:-/timme.

  På den södra delen av Teneriffa finns flera golfbanor, greenfee ca 750–850:-.

  Under tiden kring den kristna fastans inledning (40 dagar före påsk) ordnas karnevaler i många städer på Teneriffa. Störst är den i huvudstaden Santa Cruz men även Los Cristianos/Playa de las Americas har egna festligheter. Dessa äger traditionsenligt rum ett par veckor senare än de i Santa Cruz och består av karnevalståg, musik och dans på gatorna under flera dagar. För många besökare blir det ett fint minne men musiken och festandet kan även upplevas som störande av vissa.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Playa de las Americas kan du förboka hyrbil genom oss.

  Så här bokar du hyrbil på Teneriffa »

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från Playa de las Americas till flygplatsen 21 km, Callao Salvaje 17 km, Los Gigantes 25 km, Puerto de la Cruz 116 km, Santa Cruz 75 km.

  Kommunikationer
  Lokalbussar finns i princip överallt på ön och de går relativt ofta, bland annat till Santa Cruz varje halvtimme dagtid. Taxi inom tätort ca 40:-.

 • Resa med barn

  Barnmat och blöjor finns att köpa i supermarket och minimarkets. Mercadona, HiperDino och flera supermarkets finns i Playa de las Americas. Lekplatser finns längs med stränderna.

  I Playa de las Americas ligger vattenparken, Siam Park, som har en mängd vattenattraktioner med inspiration från Thailand. Där finns även en konstgjord strand

  I Puerto de la Cruz finns en av Europas mest kända djurparker, Loro Parque, som har en mångfald av färggranna papegojor och pingviner.

 • Restauranger och nöjen

  I Playa de las Americas och längs strandpromenaden finns flera trevliga restauranger och barer. Följer du Las Vistas-stranden in till Los Cristianos hittar du en hel del restauranger. Bakom stranden, Playa de Troya, finns flera restauranger och uteställen.

 • Shopping

  Playa de las Americas har flera köpcenter, butiker och supermarkets. Shoppinggatan Avenida de Las Americas sträcker sig bort till Las Vistas-stranden och där finns alltifrån märkesbutiker, skobutiker till souvenirbutiker.

  Köpcentret C.C Parque Santiago 6 ligger på gångavstånd.

  På söndagar hålls det marknad vid slutet av strandpromenaden i Los Cristianos och på torsdagar och lördagar är det marknad mittemot shoppingcentret El Duque i Fañabe.

 • Prisnivå

  I butik: 1,5 liter vatten ca 7:-, burkläsk (33 cl) ca 7:-.

  På restaurang: 50 cl öl ca 20:-, enkel lunch ca 70–80:-, middag med vin och kaffe ca 180–230:-, stor pizza ca 70:-.

 • Invånarantal

  Bofasta: ca 80 000 personer. Turistsäsong: 180.000 personer.

 • Adapter

  220 V, adapter behövs inte.

 • Resa med rörelsehinder

  Lätt att ta sig fram med rullstol på strandpromenaden som länkar samman Los Cristianos och Playa de las Americas. Strandpromenaden har ramper.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort fungerar i de flesta butiker och det finns gott om uttagsautomater. Bankerna har öppet mån–fre kl 9–14, lördagar kl 9–13. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.