Siam Park

Det finns vattenparker och det finns Vattenparker. Teneriffas Siam Park är enligt mina barn en av de bästa de har besökt och ja, recensionerna på Trip Advisor talar sitt tydliga språk. Den här äventyrliga vattenparken är riktigt uppskattad!

Parken har ett thailändskt tema vilket genomsyrar allt från byggnadernas och attraktionernas utförande till namnval. För att förstärka den thailändska känslan finns exempelvis en Floating Market samt en liten by i typiskt thailändskt utförande, där badgästerna kan köpa snacks, souvenirer och badartiklar.

Siam Park - äventyr för hela familjen

Siam Park är omtalat inte minst på grund av vågpoolen. Här blir de konstgjorda vågorna upp till tre meter höga - vilket gör dem till de högsta konstgjorda vågorna i världen. I parken finns också ett helt gäng adrenalinstinna åkattraktioner, varav den ultrasnabba rutschkanan Tower of Power får mångas ben att darra på väg upp till starten. Det senaste tillskottet i parken är Singa, en berg- och dalbana i vattenformat.

Även vattenrutschkanan The Vulcano med dess lasershow bör nämnas i sammanhanget.

För besökare som föredrar ett lugnare tempo kan en åktur i en badring på Mai Thai River vara ett bra alternativ. Den en kilometer långa floden flyter genom parken och är kantad med sektioner för relax. Stranden Siam Beach i anslutning till den 24-gradiga poolen Palace of Waves är givetvis också ett populärt tillhåll. För att anlägga den här stranden har man använt den finaste sanden som går att hitta på Kanarieöarna.

Specifikt område för yngre barn

Den förlorade staden är ett område specifikt utformat för yngre barn. Här finns torn, broar, nät, vattenfall och inte mindre än 15 olika vattenrutschbanor i olika utföranden.

Tänk på att ungdomar under 16 år inte få gå in i äventyrsvattenparken utan sällskap av en vuxen och att gravida kvinnor bör konsultera Siam Park innan besök i parkens äventyrsbad. Barn under tre år går in gratis, specialpris gäller för åldrarna 6-11 år och personer med funktionsnedsättning. Den som vill testa att surfa i vågorna får kontakta parken för mer information.