Loro Parque

Om du är ute efter en familjeutflykt med djur- och naturtema är den omtalade Loro Parque på norra Teneriffa ett lämpligt besöksmål. Parken ligger en dryg halvmil väster om staden Puerto de la Cruz och är välkänd inte minst på grund av alla färgsprakande papegojor som flyger omkring i en frodig djungelmiljö.

Inne i parken finns inte mindre än 350 olika papegojarter representerade och faktum är att papegojorna har fått ge namn åt parken eftersom loro betyder papegoja på spanska.

Rikt djurliv på Loro Parque

Utöver papegojor och andra fåglar är även parkens pingviner omåttligt populära. Dessa sötnosar huserar inne i Penguin Planet som lär vara världens största pingvinarium. Här kan besökarna spana på pingvinarter som kejsarpingviner och humboldtpingviner och samtidigt få ett fascinerande smakprov på den speciella miljön i Antarktis. Pingvinernas boendemiljö har återskapats så att ljus- och temperaturförhållandena är desamma som i Antarktis. Varje dag fraktas det in över tolv ton snö till den stora glashägnaden för att återskapa pingvinernas naturliga miljö i så stor utsträckning som möjligt.

Show med papegojor och delfiner

En annan besöksvärd plats i parken är det stora akvariet som ligger placerat under jord. Här finns sju olika temaområden, ett för respektive marint ekosystem. Några extra spännande arter som simmar runt i akvariet är pirayor, sköldpaddor och sjöhästar.

Många uppskattar också parkens olika föreställningar som pågår under fasta tider genom dagen. Här kan du få se allt från papegojor till delfiner showa loss tillsammans med sina tränare.