Loro Parque

Ett exotiskt djurliv i populär djurpark

Djurparken Loro Parque på Teneriffa.
Loro Parque huserar ett rikt djurliv - med inte mindre än 350 papegojarter, vilket har gett namn åt parken eftersom "loro" betyder papegoja på spanska.

Om du är ute efter en familjeutflykt med djur- och naturtema är den omtalade Loro Parque på norra Teneriffa ett lämpligt besöksmål. Parken ligger en dryg halvmil väster om staden Puerto de la Cruz och är välkänd inte minst på grund av alla färgsprakande papegojor som flyger omkring i en frodig djungelmiljö.

Inne i parken finns inte mindre än 350 olika papegojarter representerade och faktum är att papegojorna har fått ge namn åt parken eftersom loro betyder papegoja på spanska.

Rikt djurliv på Loro Parque

Utöver papegojor och andra fåglar är även parkens pingviner omåttligt populära. Dessa sötnosar huserar inne i Penguin Planet som lär vara världens största pingvinarium. Här kan besökarna spana på pingvinarter som kejsarpingviner och humboldtpingviner och samtidigt få ett fascinerande smakprov på den speciella miljön i Antarktis. Pingvinernas boendemiljö har återskapats så att ljus- och temperaturförhållandena är desamma som i Antarktis. Varje dag fraktas det in över tolv ton snö till den stora glashägnaden för att återskapa pingvinernas naturliga miljö i så stor utsträckning som möjligt.

Show med papegojor och delfiner

En annan besöksvärd plats i parken är det stora akvariet som ligger placerat under jord. Här finns sju olika temaområden, ett för respektive marint ekosystem. Några extra spännande arter som simmar runt i akvariet är pirayor, sköldpaddor och sjöhästar.

Många uppskattar också parkens olika föreställningar som pågår under fasta tider genom dagen. Här kan du få se allt från papegojor till delfiner showa loss tillsammans med sina tränare.

  • Loro Parque är en stiftelse vars mål är att skydda och bevara utrotningshotade djur.
  • Loro Parques anläggning är öppen året runt.
  • För leksugna barn med mycket spring i benen ligger ett litet lekland i mitten av parken.
  • Många väljer att kombinera sitt besök på Loro Parque med att bada på vattenparken Siam Park.
  • Om du planerar att besöka båda parkerna kan du spara in några slantar genom köpa en rabatterad kombinationsbiljett.