Las Galletas

Vid spetsen på Teneriffas södra kust ligger den relativt okända lilla fiskebyn Las Galletas. Med en liten bebis i familjen ville vi spendera vår semester i ett lugnt, genuint och promenadvänligt område med avslappnad atmosfär. I Las Galletas fick vi precis det vi var ute efter.

Den direkta närheten till havet blev en välkommen bonus.

Trött på turister? Åk till Las Galletas

Den här orten är med andra ord ett riktigt bra semesteralternativ för resenärer som vill bort från de stora och tätbefolkade turistorterna Las Americas och Los Christianos - men som ändå vill ha nära dit om andan faller på.

Restaurangutbudet i Las Galletas är skralt, däremot finns flera små butiker att handla i. Det är också charmigt att hänga nere i hamnen för att botanisera bland stånden med nyfångade skatter från havet. När allt kommer omkring är det ju ändå fisket som byn är känd för.

Strandpromenad till Costa del Silencio

Våra bästa upplevelser i det här området blir kvällarna längs havspromenaden mellan Las Galletas och grannorten Costa del Silencio. Ljudet av havet som slår in mot de häftiga klippformationerna och de ståtliga pinjeträdens silhuetter mot den stjärnbeströdda himlen får vi njuta av utan att behöva trängas med en massa turister.

Vid klipporna bildas naturliga pooler som under dagtid värms upp av solen. Vi ser flera personer ligga och skvalpa runt i poolerna med cyklop - för att sedan leta upp närmsta möjliga plats med lä för att soltorka på klipporna.

För semesterfirare som uppskattar Las Galletas lugn, men ändå vill ta del av Teneriffas enorma utbud av aktiviteter och naturupplevelser, kan det vara värt att hyra bil. Vår familj kombinerade exempelvis vistelsen i Las Galletas med bad på Siam Park och en tur upp till de fantastiska vyerna i närheten av Teide.