Lago Martiánez

Lago Martiánez är ett enormt badland med havsvattenpooler i anslutning till Puerto de la Cruz. Här kan du lätt fördriva en heldag. Förutom att bada i någon av anläggningens sju swimmingpooler, uppvärmda spa-pool och konstgjorda sjö, kan du promenera bland vackra trädgårdar, titta på skulpturer eller bara ta det lugnt och koppla av på någon av områdets många kaféer.

Om hungern slår till finns här flera restauranger att välja mellan.

Lago Martiánez passar alla åldrar

På Lago Martiánez finns bassänger med olika djup där några är speciellt lämpliga för yngre barn. Här finns också gott om solstolar.

Lago Martiánez öppnade 1977 med syftet att göra Puerto de la Cruz mer attraktivt då man såg att många turister valde att åka till semesterorterna Playa de las America och Los Cristianos på sydkusten. Man lät den kända arkitekten, skulptören och konstnären Cesar Manrique designa hela parken. Lokalborna är väldigt stolta över sin park, en del kallar den för Kanarieöarnas häftigaste utomhusmuseum och syftar då bl a på Manriques annorlunda skulpturer, t ex den som föreställer eukalyptusträd som planterats upp och ner och även vulkanen som skjuter upp poolvattnet mot himmelen. Som flera av Cesar Manriques verk är dessa skulpturer och hela parkens utformning en hyllning till Kanarieöarnas fantastiska natur.

Sedan öppnandet har anläggningen haft över 30 miljoner besökare och har med tiden blivit en av Teneriffas största attraktioner.