Costa Adeje

Mitt första intryck av Costa Adeje, som ligger på Teneriffas sydvästra kust, är den höga standarden och det visar sig mycket riktigt att detta resmål är känt för sin exklusiva framtoning. Den relativt lugna känslan och strandtäta utbudet gör orten populär hos diverse soldyrkare, barnfamiljer och par.

I Costa Adejes hotellutbud finns många finare hotellkedjor representerade, vilket bekräftar intycket av områdets guldkant.

Ett överflöd av vackra stränder

Costa Adeje är även förknippat med flera fina stränder. Några av dem är värda att spana in lite extra och generellt kan sägas att stränderna på södra Teneriffa håller hög klass. Prova dig fram och hitta din personliga favorit! Längs stränderna finns ett stort utbud av restauranger, butiker och kaféer att ta del av.

Playa del Duque är en inbjudande strandvariant med fin sand och söta badhytter. I bakgrunden tronar en kuliss av Teneriffas karga och egensinniga vulkanlandskap upp sig, vilket bidrar till en häftig strandinramning. Stranden Playa La Pinta Puerto Colon ligger strax intill småbåtshamnen, här finns också ett köpcentrum med samma namn.

Att se solnedgångarna över Playa Fanabé och dess mörka vulkansandstrand blir en fin avslutning på dagen.

För besökare som dras till havet rekommenderas såklart uppfriskande simturer från strandkanten, men du kan också få en riktigt häftig upplevelse till havs under en båttur. I Costa Adeje hittar du arrangörer som dels erbjuder grupputflykter som förbokas, men det finns även möjlighet att hyra en privat båttur och få en unik chans att i sällskap med vänner och familj spana på flasknosdelfiner, havssköldpaddor och till och med valar.

Golf på Kanarieöarna - Costa Adeje

Även golfare har att göra i Costa Adeje, mest känd i golfkretsar är mästerskapsbanan Golf Costa Adeje med en slående vacker utsikt över Atlanten. Här smälter banan in i Teneriffas karaktäristiska landskap och det är onekligen en speciell känsla att gå runt i de vackra omgivningarna för att slå iväg bollen.

För de yngre besökarna finns två vattenparker i området som lockar lite extra: Aqualand Costa Adeje och inte minst Siam Park, känd för att vara en av Europas bästa vattenparker med äventyrstema. Skulle du mot förmodan tröttna på vågorna vid Costa Adejes stränder kan du på Siam Park kasta dig ut i konstgjorda vågor som blir upp till tre meter höga!