Stranden Playa de Alcudia

Mallorca är en väldigt populär stranddestination bland oss svenskar, med all rätt. På den populära semesterön finns allt från svåråtkomliga stenstränder till vidsträckta paradisstränder och minimala badvikar - allt omgivet av slående vackra naturvyer och ett inbjudande hav.

En av de allra mest kända stränderna på Mallorca är Playa de Alcudia, en finkornig strand som sträcker sig 3,5 kilometer längs den norra kustlinjen. Playa de Alcudia är en perfekt bas för en lyckad strandsemester, vilket märks med tanke på mängden restauranger, lekplatser, caféer, butiker och inte minst hotell som ligger intill den strandpromenad som sträcker sig längs en stor del av stranden.

Populär strand för barnfamiljer

Playa de Alcudia är en storfavorit hos barnfamiljer som enkelt kan vada ut i det långgrunda vattnet, men också för alla bekvämligheter som finns att tillgå i form av solstolar, safety boxes och parasoll. Här finns även bra faciliteter med duschar, toaletter och omklädningsrum, samt en speciell lekyta för barn.

På stranden finns möjlighet att testa en mängd olika aktiviteter, bland annat paddelbåtar, kajaker, SUP-brädor och även vindsurfing (för övrigt en av få platser på Mallorca där det faktiskt finns möjlighet att vindsurfa). Längs stranden finns också tillgång till beachvolleybollnät, samt specifika områden med träningsutrustning. Playa de Alcudia är med andra ord Mallorcas svar på många av de omtalade stränderna i Kalifornien, där utegym, ett myller av badgäster och strandpromenader är en del av charmen.

Strandpuls på en större badort

Till den här stranden åker du med andra ord inte om du vill hitta en undangömd badpärla på Mallorca, utan snarare för att ta del av strandpulsen på en större badort. Det finns dock lugnare respektive livligare områden på stranden. Som utgångspunkt kan sägas att pulsen är högre ju närmare Port d’Alcudia du kommer, medan tempot blir lugnare bortåt Playa de Muro. Även om badvattnet vid stranden generellt sett är ganska lugnt, kan det blåsa in större vågor framåt eftermiddagen. Det finns förvisso badvakter på plats, men det skadar inte att själv vara extra vaksam på vattenförhållandena.