Stranden Cala Falco

I jämförelse med de betydligt livligare grannorterna Magaluf och Palma Nova är den pyttelilla gyllene sandstranden Cala Falco Beach på sydvästra Mallorca en liten undangömd strandoas. Den minimala stranden vid badviken mäter ynka 40-50 meter och ligger för sig själv utan varken hotell eller affärer i direkt anslutning.

En surf-inspirerad strandbar

Helt öde är dock inte stranden, här finns både tillgång till en liten surf-inspirerad strandbar där du kan köpa förfriskningar samt möjlighet att hyra en solbädd med parasoll. Den lilla badviken omges av låga klippavsatser täckta av buskar och tallar. De som inte lyckas haffa en solstol eller en plats att lägga handduken på stranden kan istället fortsätta till en klippavsats i sann Bohuslän-anda, även om klipporna här är betydligt ljusare än Sveriges grå varianter.

Cala Falco - snorkla och njut

Till Cala Falco åker du inte om du vill fylla din dag med pulshöjande strandaktiviteter såsom paragliding eller beachvolleyboll. Hit kan du istället komma med en bra bok, en solhatt och solskydd. Ett tips är också att ta med dig snorkelutrustning om du mot förmodan skulle vilja slita dig från stranden för att istället utforska Cala Falco under havsytan. Vattnet är väldigt klart vilket gör den skyddade badviken till ett perfekt snorkeltillhåll.

Skulle du vilja göra en liten utflykt till de närliggande omgivningarna är det möjligt att promenera hela vägen bort till den lilla resortstranden tillhörande Cala Vinyes, vilken ligger några kilometer bort.