Playa de Muro

Playa del Muro är Mallorcas största sandstrand. Den är indelad i fyra delar och är totalt nästan 6 kilometer lång. Stranden ligger på nordöstra delen av ön vid semesterorten Muro, inte långt från Alcudia. Den består av ljus fin sand och vattnet är klart och långgrunt, vilket har gjort den till en given familjefavorit.

Den första strandremsan heter kort och gott Playa de Muro och är den som är mest besökt tack vare närheten till alla affärer och matställen. Här ligger många hotell och det är lätt att hitta parkeringsplats. På stranden kan man hyra solstolar och parasoller, det erbjuds också en mängd vattensporter. Den andra delen är något lugnare men erbjuder samma faciliteter som den första stranden.

Sanddyner och Pinjeträd på Sa Comu

Den tredje strandremsan heter Sa Comu, är en och halv kilometer lång och ingår i S’Albufera naturreservat. Här är stämningen lugnare och här ligger inte heller alla faciliteter inpå knuten utan man får promenera en liten bit. Stranden är vackert omgiven av sanddyner och Pinjeträd.
Den fjärde och sista strandsträckan heter Es Cappellans och ligger vid semesterorten Can Picafort vilket gör att den är mer välbesökt än Sa Comu.

De tre första stränderna kan stoltsera med att ha fått miljöutmärkelsen ”Blå Flagg”, ett bevis på att stranden håller hög vattenkvalitet, hög renlighet, stor säkerhet och bra service.