Cala Llombards

Alla är överens om att Asien, Söderhavet och Karibien kan erbjuda de mest fantastiska paradisstränder, men de europeiska alternativen går inte heller av för hackor. För den som gör sin strandresearch väntar många badpärlor, inte minst på vackra Mallorca.

För dig som gillar mindre och natursköna strandvarianter med personlig känsla och storslagen inramning är stranden Cala Llombards på Mallorcas sydöstra kust ett utmärkt alternativ. Den närliggande byn Cala Llombards är ett relativt lugnt bostadsområde som till största delen består av villor. Själva stranden mäter bara 55 meter på längden och drygt tre gånger så mycket på bredden.

En lugn badvik med kristallklart vatten

På varsin sida av den korta strandremsan omges badviken med stora trädklädda klippformationer, vilka skapar en skyddad och lugn badvik. Vikens kristallklara vatten gör sig utmärkt för snorkling och den timglaslena sanden mellan tårna gör att du kan stanna i timmar. De kringliggande klipporna, det turkosblå vattnet och den lilla strandremsan bidrar till en helhetsupplevelse som definitivt är värd att satsa under ditt besök på Mallorca.

Det finns både parasoller och solstolar att hyra på plats. Har du barn med dig och ska spendera några timmar vid stranden kan det vara värt att lägga pengar på att hyra i vart fall ett parasoll eftersom solen steker på rejält under dagen.

I anslutning till stranden finns också en liten bar där du kan köpa dricka och snacks. För att undvika dyra priser och litet utbud kan det vara bra att packa med en egen liten fikakorg och komplettera med. Den närmaste restaurangen utöver strandbaren ligger drygt en kilometer bort, inne i den lilla byn Cala Llombards.

Besök Cala Llombards – 2 tips

  • Tänk på att stranden är väldigt populär under högsäsong, vilket gör att både parkeringen tillhörande stranden och stranden i sig riskerar att bli full. Har du möjlighet att komma hit tidigt på morgonen? Gör det för att få ut det bästa av din strandvistelse.
  • Om du bestämmer dig för att ta en stranddag vid Cala Llombards rekommenderas också ett stopp vid den närliggande stenformationen Es Pontas, vilken är formad som en stenbro ute i vattnet.