Cala Agulla

Inbjudande vita sanddyner, Mallorcas karaktäristiska pinjeträd, vindpinade plantor och ett oändligt hav som skiftar i alla färger av blått - allt med en inramning av de mjuka bergsknallar som till viss del utgörs av det skyddade naturområdet Llevant Peninsula Natural Park. Den drygt 500 meter långa stranden Cala Agulla och dess vilda skönhet är en strand att lägga på minnet under ditt besök på Mallorca. Faktum är att storleken på stranden kan variera över tid beroende på havsströmmarna, om det blåser från väst blir stranden större, men blåser det från öst eller norr blir strandytan mindre.

Stranden ligger på Mallorcas nordöstra kust, drygt två kilometer från den medeltida lilla staden Capdepera. Det finns flera resorts och villor i närheten, vilket bidrar till en blandad skara av strandbesökare. Under högsäsong, specifikt juli och augusti, är stranden ett väldigt populärt tillhåll. Ska du undvika folkmassor ska du med andra ord undvika dessa månader, alternativt komma hit tidigt på morgonen för att få stranden för dig själv.

Vattnet är rent och sikten klar, men tänk på att det finns flera klippor under ytan att hålla uppsikt över när du vadar i vattnet eller simmar ut i havet.

Aktiviteter på Cala Agulla

Här finns ett relativt stort utbud av aktiviteter för den som vill addera lite adrenalin till strandbesöket, bland annat klassiska paddelbåtar, kajak och SUP-paddling. För bollintresserade badgäster finns ett par beachvolleybollnät uppsatta. Vid stranden finns parasoller och solstolar att hyra, därutöver finns både toaletter samt duschar att tillgå. Eftersom stranden är så pass välbesökt finns det också badvakter på plats. Håll uppsikt över flaggorna som markerar hur badvänligt havet är, trots att vattnet här vanligtvis är ganska lugnt kan det snabbt blåsa upp vilket skapar rejäla vågor.

Skulle hungern slå till finns ett fåtal strandbarer som erbjuder lättare snacks och dricka. Det finns också en klassisk restaurang med sittplatser.