Karta över Mallorca

Här överblickar du hela Mallorca. Vill du veta mer om något av resmålen är det bara att klicka på en av ballongerna. Mer om hotell och våra resor till Mallorca läser du under fliken Översikt.

Upptäck Mallorca med Hyrbil

Mallorca är ett perfekt resmål att upptäcka på egenhand med hyrbil. Här hittar du allt från mysiga badvikar med kristallklart vatten, trevliga småstäder och pittoreska bergsbyar till vingårdar och fartfyllda vattenland.

Vi har satt ihop förslag på dagsutflykter med hyrbil och här kommer några av våra egna favoriter.

Från Alcudia till Palma de Mallorca och besök på vingården Jose L. Ferrer.

Starta i Alcudia och kör söderut mot Palma. I Palma hittar du allt från moderna klädbutiker, den vackra marinan där lyxiga båtar ligger på rad till den mysiga gamla stadskärnan, trevliga tapasrestauranger och sevärdheter som till exempel katedralen La Seu. Det finns även en strand i närheten för dig som vill ta ett svalkande dopp. På vägen hem så stanna till vid vingården Jose L. Ferrer. Här kan du gå på rundvisning och få information om hur tillverkningen går till på just deras gård. De har också en butik där man kan köpa med sig deras unika viner hem.

Från Palmanova med hela familjen

Starta i Palmanova och kör österut längs kusten. Det första stoppet för dagen är Palma Aquarium. Perfekt att besöka med barnen. Förutom att ni kan lära om livet under ytan finns här även ett djungelområde, en trädgård med medelhavsflora och lekplats. På sommaren finns även en restaurang som serverar lunch. Vårt nästa stopp för dagen är vattenparken i Arenal som är Mallorcas största vattenpark. Här finns flera vattenrutschbanor, pooler och aktiviteter samt vågmaskin, grönområden och snackbarer. Parken ligger i en pinjeskog där man kan få skugga om solen blir för stark. Passar utmärkt för familjer med småbarn. Babypooler finns. Beläget en bit från Arenal. Vägbeskrivning: Motorvägen förbi flygplatsen, vid avfart 13 ser man skylten till parken. Parken håller öppet under högsäsong, juli-augusti.

Från Alcudia till Drakgrottorna och Porto Cristo

Starta i Alcudia och kör mot Drakgrottorna på östkusten. Drakgrottornas grottsystem är flera kilometer långt och på fyra ställen öppnar det sig till jättelika salar, där stalaktiter och stalagmiter har byggts upp under tusentals år. Nerför en sluttande gång stiger man in i en vidsträckt grottsal, där en underjordisk sjö breder ut sig under valvbågar och kring pelare som naturen själv har designat. Bara ett stenkast bort finns Porto Christo perfekt för lunch och ett svalkande dopp. Här möter du en modern och lyxig tillvaro. Marinan vid strandens södra ände gästas ofta av exklusiva båtar. Stranden är en riktig pärla, 350 meter lång med finkornig sand. Strax ovanför stranden finns ett härligt promenadstråk med många fina restauranger