Palma Aquarium

Spännande, intressant, lärorikt och roligt

brukar vara besökarnas omdömen efter en dag på Palma Aquarium. Och besökarna, ja de utgörs av både vuxna och barn, för den här undervattensvärlden passar hela familjen.

Den marina parken har 55 akvarier, 8 000 olika havsdjur som kommer från 700 olika ekologiska system. Hammarhaj, rocka, clownfisk, manta, stenfisk, blåsfisk, guldfisk, ål, bläckfisk, krabba, sjöhäst, sköldpadda, alligator, pingvin, delfin – ja, säg något vattenrelaterat djur som inte Palma Aquarium kan visa upp? Och havsdjur är inte det enda som havsparken bjuder på. Här finns även Europas största korallsamling samt olika plant- och algsamlingar.

Djupaste akvariet i Europa

Ett av parkens akvarier är det djupaste i hela Europa och kallas för ”Big Blue”. Det är format som en tunnel som man kan promenera igenom. Big Blue innehåller 3,5 miljoner liter saltvatten, är 9 meter djupt och hem åt 11 hajar. Ett annat spännande område i parken utgörs av en regnskogsliknande miljö med ett 7 meter högt vattenfall. För de minsta finns aktiviteter i form av ett lekland, en hoppborg, ett piratskepp och en fontän där barnen kan svalka sig. Njut av att se djuren bli matade eller testa att dyka med hajar och barnen kan snorkla med stingrockor - här finns något för alla åldrar. I parken finns även en bufférestaurang, kafé och souvenirshop.