Fakta om Madrid

 • Huvudstad

  Madrid
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  46 560 000
 • Tidsskillnad

  0/-1 timmar

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 80:-

1,5 liter vatten
ca 6:-

Prisexempel från Playa del Ingles

Bra att veta

 • Boka hyrbil

  Du kan förboka hyrbil genom oss. Här bokar du hyrbil i Madrid.

 • Invånarantal

  Madrid har ca 3,2 miljoner invånare.

 • Missa inte detta

  Chocolateria San Ginés samlas morgonpigga och nattsuddare för att äta churros, en slags friterad avlång munk, som gärna doppas i choklad eller kaffe med mjölk. Att äta churros är den bästa starten på dagen! Hittas på de flesta morgonfik eller bagerier, men på San Ginés upplyfts churros till konst. En klassiker!

  Estadio Santiago Bernabeu är fotbollsklubben Real Madrids hemmaarena. Ja, det här är ett guldkorn utan tvekan! Titta i sportbladen As eller Marca när laget spelar i Madrid.

  Madrid intar en given plats på listan för en europeisk konstodyssé. Här finns flera stora museer med utsökta konstsamlingar till exempel Pradomuseet – ett av världens förnämsta med verk av Goya, El Greco, Velázquez och Tizian. På Madrids centrum för modern konst, Centro de Arte Reina Sofia, återfinns bland annat Picassos berömda målning "Guernica".

  På litterära och klassiska Café Gijón har författare och journalister alltid samlats för att samtala och diskutera om allt mellan himmel och jord. Svartvita bilder på väggarna, läderklädda fåtöljer och kolonner i smidesjärn ger lokalen en spännande atmosfär.

 • Resa med barn

  Madrid är en familjevänlig storstad med bra kommunikationsmöjligheter för dig som reser med barn. Det finns även många lekparker, parker, muséer och andra sevärdheter som passar barnfamiljer.

 • Resor på egen hand

  Våra resor till Madrid går med reguljärflyg vilket innebär att du kan boka en resa till den spanska huvudstaden med flexibel reslängd.

  TUI har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem.

 • Restauranger och nöjen

  I Madrid finns restauranger och matställen för alla plånböcker. Mysiga tapas-restauranger finns det såklart gott om över hela staden.

 • Shopping

  Madrid har ett stort shoppingutbud med allt från stora märkeskedjor till små lokala butiker. Gatorna Calle Preciados, Puerto de la Sol och Gran Via är ett tips för dig som gillar märkeshopping och de shopping från de stora kedjorna. När du vill utforska lite mindre butiker med lokal karaktär kan du t.e.x besöka Calle Toledo bakom Plaza Mayor.

  Speciellt för Madrid är även de många välsorterade juvelerarbutikerna. Staden är också en guldgruva för den antikintresserade – i Salamanca och gamla stan ligger antikaffärerna tätt. Den tidigare fiskmarknaden Mercado Puerta de Toledo inhyser idag mondäna märkesboutiquer, med inriktning på mode, design och heminredning.

  Varje söndag är det livligt längs gatan Ribera de Curtidores i närheten av Puerta del Moro i Madrids äldre stadsdelar. Här ligger El Rastro som sägs vara en av världens största loppmarknader. En kul och spännande upplevelse väntar med möjligheten att hitta allt från antikviteter och second-hand till möbler, porslin och skrot. Med lite tur gör du en riktig ganga, det vill säga ett klipp!

 • Ta sig runt

  Barajas Airport (MAD) ligger 12 km nordost om Madrids centrum. Taxi till centrum tar 30-50 minuter. Bästa och billigaste sättet att ta sig till centrum är med tunnelbana, den tar ca 30 minuter och går till stationen Nuevos Ministerios.

  Tunnelbanan är det enklaste och effektivaste sättet att ta sig runt i Madrid. Du kan dessutom ta tunnelbanans linje 8 till och från flygplatsen. Det finns även ett väl utbyggt bussnät och pendeltåg som tar dig längre ut från centrum än tunnelbanan. Du använder samma biljett oavsett färdsätt och en enkelbiljett kostar ca 1,5–2 euro.

 • Tidsskillnad

  Ingen tidsskillnad mellan Spanien och Sverige.

 • Resa med rörelsehinder

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Valuta och kreditkort

  Valuta: Euro (EUR). Kreditkort accepteras på de flesta ställen. För mer information om valuta och växelkurs kontakta din bank eller växlingskontor.