Papagayostränderna

Stränder finns det många på Kanarieöarna, förmodligen fler än någon hinner besöka under en livstid. Klippiga, sandiga, lena, steniga, blåsiga, vita, svarta, ensliga eller packade med turister - samtliga öar erbjuder olika typer av stränder. Var och en har sin unika karaktär och något som utmärker just den från alla andra.

På Lanzarote finns ett specifikt pärlband med finkorniga sandstränder och kristallklart vatten som lägger sig på minnet. Öns sydspets huserar inte mindre än sex stränder, relativt ödsliga och väl skyddade i sitt naturreservat Los Ajaches. De sex strandkamraterna går under samlingsnamnet Playas Papagayos, “Papagayostränderna” på svenska. Trots att stränderna är populära för både lokala och hitresta badgäster går det ofta att hitta en vik som du kan ha för dig själv.

Papagayostränderna - sex olika stränder

  1. Playa Mujeres.
  2. Playa Blanca.
  3. Playa del Pozo.
  4. Playa del Congrio.
  5. Playa de la Cera.
  6. Playa Papagayo.

Playa Mujeres är namnet på den största av Papagayostränderna, den hittar du närmast charterorten Playa Blanca. Det här är en bred och relativt oskyddad strand med en stor parkering, som tillsammans med grannstranden Playa del Pozo även brukar vara känd som naturiststrand. Samma sak gäller Puerto Muelas och Playa del Congrio, vilket är namnet på två andra medlemmar av Papagayostränderna. Playa de la Cera, vars gyllene sand skyddas av klippor på varsin sida, är nummer fem i strandkollektionen och ligger grannen med Playa Papagayo.

Playa Papagayo - den mest besökta

Sist, men absolut inte minst, har vi alltså Playa Papagayo, kanske den vackraste och därmed mest välbesökta stranden av dem alla. Denna skönheten har också fått låna ut sitt namn till den omtalade strandsamlingen Papagayostränderna. Playa Papagayo är förmodligen den mest barnvänliga stranden i området - även om det finns flera barnvänliga stränder på Lanzarote.

Om du kommer till Papagayostränderna med bil behöver du betala några euro i betalstationen som ligger placerad vid ingången till naturreservatet. Vägarna hit är inte i det bästa skicket, men det blir bättre efter du har passerat betalstationen. Det går också att åka båt till stränderna från charterorten Playa Blanca.