Barnvänliga stränder på Lanzarote

Att hitta en strand som faller både barn och vuxna i smaken är inte lätt alla gånger, men på Lanzarote har du turen på din sida. Här har vi listat fem stränder som är perfekta för dig med barn - lagom lugna, lagom långgrunda, lagom med restauranger och caféer.

1. Puerto del carmen - Playa Blanca

I semesterorten Puerto del carmen finns tre stränder där den finaste heter Playa Blanca. Stranden har fått den europeiska utmärkelsen “Blå Flagg” som tilldelas stränder som sticker ut bland andra när det gäller vattenkvalitet, service och renhållning. Playa Blanca passar extra bra för barnfamiljer. Den har mjuk gyllene sand och härligt varmt vatten. Stranden ligger dessutom nära hamnen som har ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.

Från busstationen tar det bara 10 minuter att gå hit.

2. Costa teguise – Playa de las Cucharas

Costa Teguise är en badort på Lanzarotes östra kust. Här ligger den 650 meter långa stranden Playa de las Cucharas. Ljusgul sand ihop med klart vatten och ett bra serviceutbud gör stranden till en given familjefavorit. Här kan du hyra och solstolar, trampbåtar och det finns speciella områden för olika vattensporter som t ex surfing och dykning. Parallellt med stranden går en strandpromenad perfekt att promenera eller ta en joggingtur längs med om man vill pausa lite från solandet.

Har du mindre barn är den norra delen av stranden den bästa eftersom vattnet är lugnast där tack vare vågbrytare.

3. Playa de Caletón Blanco – barnvänliga badvikar

Playa de Caletón Blanco ligger på Lanzarotes norra kustlinje och ger förutom härliga bad även en fin naturupplevelse. Stranden som fått sitt namn från dess vita sand består nämligen av flera mysiga vikar som ligger insprängda mitt i det mörka lavalandskapet. Även här går det utmärkt att ha med sig barn då stranden är skyddad av klippor i små laguner som blir grunda och varma vid lågvatten. Men det går även att hitta platser med djupare vatten. Havet här är fantastiskt turkost och bildar en vacker färgpalett med den vita sanden mot de mörka klipporna.
Kör mot Orzola, när du har kommit fram kommer du att se stränderna som små vita remsor mitt i allt det mörka.

Ta med dricksvatten och mat för här finns knappt några matställen.

4. Playa Flamingo – barnvänlig och tillgänglighetsanpassad

Playa Flamingo ligger vid semesterorten Playa Blanca. Stranden är perfekt för barnfamiljer då vattnet är lugnt, stranden mjuk och fin. Dessutom ligger det en mängd matställen och affärer i närheten. Det här är också en strand som är tillgänglighetsanpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.

5. Playa de Papagayo – barnvänligt i naturreservat

De är sex till antalet Papagayostränderna på södra Lanzarote och ligger i ett naturreservat. Vacker sand och kristallklart vatten är samtligas kännetecken. Den mest kända stranden heter Papagayo och är också den mest välbesökta. På Papagayo är vattnet lugnt eftersom stranden ligger i lä mellan två klippor och därför speciellt lämpad för barnfamiljer.

Eftersom stränderna ligger i en nationalpark kostar det ett par euros att ta sig dit med bil.