/Puerto del Carmen

Bila till Haria - Lanzarotes bästa bilrutt

av Johan, Guide Online, Mexico

Lanzarote är den perfekta ön att upptäcka på egen hand med hjälp av hyrbil. Jag tipsade en gång en familj om att åka till orten Haria, och efter deras utflykt ringde de för att tacka. De hade haft en jättebra dagstur, och vägen till Haria hade varit så fin, hälsade de.

För en sådan heldag i bil vill jag tipsa om att åka norrut från Playa Blanca eller Puerto del Carmen, mot huvudstaden Arrecife. Sikta på orterna Nazaret och Teguise, och om ni är intresserade av konst, börja med ett besök i konstnären César Manriques hem som ligger mellan huvudstaden och Nazaret.

Fortsätt norrut från Teguise med orten Haria som nästa mål. Haria ligger i en palmrik dal, och kommer du söderifrån kommer du att åka längs en väldigt vacker, slingrig bergväg. På toppen av berget, strax innan Haria, finns en fin utsiktspunkt.

Nere i Haria, som är betydligt mindre turistigt än till exempel Puerto del Carmen, kan det vara mysigt att strosa runt en stund. Efter en skön paus kan ni fortsätta norrut, mot kusten. Här finns sevärdheten och utsiktspunkten Mirador del Rio.

Avsluta utflykten med att åka tillbaka in i Arrecife. Besök Gran Hotel, öns högsta byggnad, och ta hissen upp till toppen. Här finns ett kafé med 180 graders utsikt över hela staden och den centrala stranden intill hotellet.

Att hyra bil på Lanzarote är enkelt och vägarna är som regel väldigt bra. Trafiken är lugn och vi hjälper gärna till med biluthyrningen på plats.

Att hyra bil är enkelt på Lanzarote. Tänk på vilken modell ni önskar och att försäkring ska vara inkluderad. Att hyra bil är enkelt på Lanzarote. Tänk på vilken modell ni önskar och att försäkring ska vara inkluderad.

I Teguise finns varje vecka en marknad. Övriga dagar är det mysigt att bara strosa runt i byn, kring klocktornet som är byns tydligaste landmärke. I Teguise finns varje vecka en marknad. Övriga dagar är det mysigt att bara strosa runt i byn, kring klocktornet som är byns tydligaste landmärke.

På vägen mot Haria och Mirador del Rio är det här landskapet ni kommer att mötas av. På vägen mot Haria och Mirador del Rio är det här landskapet ni kommer att mötas av.

Efter en paus i huvudstaden Arricife är det antagligen tid att åka hemåt. Efter en paus i huvudstaden Arricife är det antagligen tid att åka hemåt.