/Lanzarote

Golfa på Lanzarote

av Mathias Bergendahl, kommunikationsavdelning i Stockholm

På Lanzarote kan du välja mellan två golfbanor: Costa Teguise Golf och Lanzarote Golf.

Min personliga favorit av de två banorna, och därför mitt Insidertips, är Lanzarote Golf som öppnade 2008.
Banan ligger i sluttningen ovanför Puerto del Carmen på Lanzarotes östra sida, med vacker utsikt mot havet från alla hål.

Banan ligger på en sluttning ner mot havet, med flygplatsen en bit norrut och Puerto del Carmen en bit söderut, och får räknas som relativt kuperad. Banan ligger på en sluttning ner mot havet, med flygplatsen en bit norrut och Puerto del Carmen en bit söderut, och får räknas som relativt kuperad.

På Lanzarote Golf tillhör inte vatten, träd och buskar de största utmaningarna. Nej, här finns bara ett hål med vatten och det är relativt gott om plats mellan palmer och buskar längs fairway. Däremot blir man snabbt påmind om Lanzarotes ojämna sten- och lavatäckta landskap om bollen letar sig utanför fairway. Men, med relativt breda och helt gräsbeklädda fairways är banan ganska förlåtande. Eftersom fairways ofta ligger sida vid sida har du ofta chans att reparera en hook eller slice. På Lanzarote Golf tillhör inte vatten, träd och buskar de största utmaningarna. Nej, här finns bara ett hål med vatten och det är relativt gott om plats mellan palmer och buskar längs fairway. Däremot blir man snabbt påmind om Lanzarotes ojämna sten- och lavatäckta landskap om bollen letar sig utanför fairway. Men, med relativt breda och helt gräsbeklädda fairways är banan ganska förlåtande. Eftersom fairways ofta ligger sida vid sida har du ofta chans att reparera en hook eller slice.

Det 19:e hålet på Lanzarote Golf, restaurangen heter faktiskt så, rekommenderas varmt. Både för en matbit eller en stärkande smoothie före rundan, följt av en kall dryck efteråt. Byggnaden som har golfshop, golfbilsuthyrning, bar och restaurang är byggd i vinkel vilket gör uteserveringen till en varm och solig oas i lä även när det blåser. Här sitter du på första parkett och ser inspelen komma mot 9:e hålet åt det ena hållet och första tee åt det andra. En driving range finns tvärs över gatan och en övningsgreen finns bredvid parkeringen utanför proshopen. Det 19:e hålet på Lanzarote Golf, restaurangen heter faktiskt så, rekommenderas varmt. Både för en matbit eller en stärkande smoothie före rundan, följt av en kall dryck efteråt. Byggnaden som har golfshop, golfbilsuthyrning, bar och restaurang är byggd i vinkel vilket gör uteserveringen till en varm och solig oas i lä även när det blåser. Här sitter du på första parkett och ser inspelen komma mot 9:e hålet åt det ena hållet och första tee åt det andra. En driving range finns tvärs över gatan och en övningsgreen finns bredvid parkeringen utanför proshopen.