/Lanzarote

Fikapaus på Mirador del Rio

av Mathias Bergendahl, kommunikationsavdelning i Stockholm

Lanzarotes kanske mest spektakulära café och bar ligger vid utsiktplatsen Mirador del Rio på Lanzarotes norra kust. Är du ute och kör bil eller kanske cyklar på ön rekommenderar jag varmt ett besök. Det kostar cirka 4,50 Euro att gå in, vilket jag tycker är väl värt.

På Mirador del Rio väntar en fantastisk vy över Rio-sundet och vulkanön La Graciosa. På Mirador del Rio väntar en fantastisk vy över Rio-sundet och vulkanön La Graciosa.

På Mirador del Rio kan man njuta av utsikten både utomhus och inomhus. På Mirador del Rio kan man njuta av utsikten både utomhus och inomhus.

Mirador del Rio utformades av Lanzarotekonstnären César Manrique. Inredningen och designen är mycket stilren och typisk för Lanzarote. Här är korridoren som leder från ingången mot cafét, Mirador del Rio utformades av Lanzarotekonstnären César Manrique. Inredningen och designen är mycket stilren och typisk för Lanzarote. Här är korridoren som leder från ingången mot cafét,

På Mirador del Rio finns det både café och bar. Här sitter man bakom stora panoramafönster, och utsikten är fantastisk. På Mirador del Rio finns det både café och bar. Här sitter man bakom stora panoramafönster, och utsikten är fantastisk.

För de som vill ta med ett minne hem från Mirador del Rio finns denna souvenirshop. För de som vill ta med ett minne hem från Mirador del Rio finns denna souvenirshop.