/Lanzarote

Cykla på Isla La Graciosa

av Johan Dahlberg, Guide Online, Mexiko

La Graciosa är en en av de minsta kanariska öarna, belägen strax norr om Lanzarote. Här finns ingen turism, och den enda orten på ön består av sandvägar och små, mysiga hus.

Från Playa Blanca eller Puerto del Carmen, ta lokalbussen till huvudstaden Arrecife. Här byter du på huvudbusstationen till lokalbuss till den lilla fiskeorten Orzola, på Lanzarotes norra spets. Från Orzola går dagligen båtar till La Graciosa, men kolla upp båttiderna på förhand.

På La Graciosa är bilar sälsynta, och det bästa sättet att uppleva ön på är med cykel. I orten Caleta del Sebo, intill hamnen där båten lägger till, finns flera uthyrare att välja på. Cykla norrut längs grusvägarna för att runda de små vulkanerna. Till sist möts du av en underbar strand, i stort sett så långt norrut på Kanarieöarna man överhuvdtaget kan komma. Vågorna här slår fint mot klipporna ute i vattnet, och stranden är bred och sandig.

På vägen tillbaka, fortsätt längs vägen för att runda vulkanerna och efter en timmes effektiv cykling är ni tillbaka i hamnbyn igen. Glöm inte ha koll på när båten tillbaka går, för att inte missa hemresan! Om ni har tid över finns några mysiga caféer i hamnen.

Det är mysigt att strosa runt bland lokalbefolkningen på Isla La Graciosa, längs sandvägarna i byn Caleta del Sebo. Det är mysigt att strosa runt bland lokalbefolkningen på Isla La Graciosa, längs sandvägarna i byn Caleta del Sebo.