Lanzarote Golf

Lanzarote Golf är en nyare golfbana på Lanzarote, som öppnades 2008. Den ligger på en sluttning just ovanför Puerto del Carmen på väg mot Tias, med en resa på endast fem minuter från hotellen och stränderna vid Puerto del Carmen och tio minuter från flygplatsen. Det finns ytterligare en golfbana på Lanzarote; Golf Costa Teguise.

Lanzarote Golf - välskött och fin

Lanzarote Golf är en 18-hålsbana par 72, med fyra par 3-hål, fyra par 5-hål och tio par 4-hål. Den totala bansträckningen är 6 133 meter. Banans karaktär är breda fairways och stora greener, och den passar alla spelare från hög- till låghandikappare. Den har designats av nordamerikanen Ron Kirby, som tagit hänsyn till det typiska landskapet på Lanzarote.

Fairwaysen är breda och hyfsat förlåtande, gröna och härligt böljande. Banan är kantad av palmer och buskar, men då den är nyare och därmed inte helt uppväxt är även vinden med i spelet som en extra utmaning. Utanför fairways finns naturliga stenmurar av vulkanavfall kvar, vilket ger en vacker inramning med typisk Lanzarote-känsla, men för dina klubbors skull kan vara värt att hålla sig på de breda fairwaysen. Ett alternativ tips kan vara att komplettera bagen med en klubba du är mindre rädd om. Banan är lätt att gå, men bjuder också på en del kuperade partier huvudsakligen runt greenerna.

Banan ligger relativt högt och ger en vacker vy över Puerto del Carmen och Atlanten - en vy som under klara dagar sträcker sig så långt som till huvudstaden Arrecife och vidare mot öarna Lobos och Fuerteventura.

Positiva ord om Golf Lanzarote som ofta nämns är välskött, fin, väldesignad och inte minst är banan uppskattad för sin oerhört vackra utsikt.

Perfekt klimat för golf året runt

Klimatet på Kanarieöarna i allmänhet och Lanzarote i synnerhet med en medeltemperatur för året på runt 24 grader gör att man kan spela golf året runt, i temperaturer som känns mer som vår än högsommar.

Tider på Golf Lanzarote kan förbokas via telefon. Lokalbefolkningen föredrar att spela på morgonen så fler tider finns oftast tillgängliga på eftermiddagen.

Lanzarote golf har ett klubbhus med bland annat reception, pro-shop, hyra av utrustning som klubbor, set, vagnar och golfbilar och en bar/café med terrass som bjuder på vacker utsikt över banan och Atlanten. Det hålls även större event som bröllop och affärssammankomster i lokalerna. Golfresortens restaurang heter Hoyo 19 och klubbhuset är i dagsläget under tillbyggnad för att bjuda på ytterligare och uppdaterade möjligheter till service.