Resor
till
Portinatx

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 510

Resor till Portinatx

Portinatx är ett vänligt mindre resmål mellan strandvikar och gröna berg. Perfekt för dig som vill relaxa med bad, restaurangbesök och promenader men ändå kunna göra utflykter till Ibizas mer livliga orter. Vid en av byns tre stränder ligger vårt TUI Sensimar-hotell för vuxna utan barn.

Portinatx var från början ett fiskeläge men domineras nu av sommarvillor och hotell. Byn ligger på Ibizas gröna och bergiga nordkust, där tempot är lugnare och den vackra naturen kommer nära inpå. Överallt omges du av kullar med pinjeträd, skulpturala kalkstensklippor och idylliska små badvikar.

Byliv och sandstränder

Själva byn är lika harmonisk med sina låga vitkalkade hus. Du kan promenera genom den på mindre än en halvtimme och längs vägen passerar du ett halvdussin restauranger med färsk fisk på menyerna och inbjudande uteterrasser. De tre små stränderna ligger i varsin vik och är långgrunda med klart vatten, så cyklop och snorkel är ett packningstips.

Se sig om

I shoppingväg finns mest bara småbutiker med inriktning på souvenirer och badprylar. Vill du ha mer att välja på går det turer med båt till den färgstarka badorten San Antonio. Och med lokalbuss, taxi eller hyrbil tar du dig enkelt till Santa Eulalia och Ibiza stad.

Ibiza som helhet

Ibiza är en ö med attityd. Modet är ”bohem chic” och i Ibiza stad ser du många exhibitionistiskt klädda konstnärer, klubbdrottningar och moderna hippies. Samtidigt är Ibiza naturskönt och grönt, med olivlundar, mandelträd, kalkstensklippor, vita småbyar och inte minst badvikar – det finns ett femtiotal fina stränder runt ön.

Långa dansnätter – för den som vill

Partylivet är sofistikerat och mindre påfallande än många tror. De största klubbarna ligger ute på landet, öppnar sent och säljer (ganska dyra) biljetter med busstransport inkluderat. Gott om diskotek, barer och dj-scener finns också i Playa d’en Bossa och San Antonio. Men de flesta andra badorterna domineras av par och familjer som badar, äter goda middagar och lägger sig före midnatt.

Se dig om med hyrbil

Som du märker finns massor att uppleva. Och då har vi ändå inte nämnt den charmiga gamla delen av Ibiza stad, som med sina ringmurar, gränder och kyrkor uppe på en kulle har tagits med på Unescos världsarvslista. Vill du se dig om i egen takt kan du boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Kombinera med Formentera

Ibizas vackra och fridfulla grannö Formentera kallas ibland Spaniens Karibien. Både för den relaxade atmosfären och för sina långa ljusa stränder. Du kan kombinera Ibiza och Formentera med en vecka på varje ö. Båtresan mellan dem tar bara 30 minuter, ändå får du uppleva två skilda världar.

Restyper i Portinatx

Rekommenderade hotell - Portinatx

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Portinatx Visa alla hotell på Ibiza