/Maspalomas

Spela på Gran Canarias mest utmanande golfbana

av Mathias, Informatör, Gran Canaria

Gillar du kraftigt kuperade banor med fantastiska höjdskillnader mellan tee och green? Då är norra banan på Salobre Golf Course ett klockrent val, där du tar dig fram på branta serpentinvägar mellan hålen.

Salobre Golf Course ligger i bergsmiljö längs med motorvägen GC-1 mellan Maspalomas och Arguineguin. Från Maspalomas tar bilresan cirka 15-20 minuter. På Salobre väljer man mellan två 18-hålsbanor: norra och södra banan.

Båda banorna är verkligen värda ett besök, men eftersom jag verkligen älskar utmaningen med höga höjdskillnader och banor där man verkligen får spela precisionsgolf vill jag här speciellt tipsa om norra banan.

(Ett tips är att spela den norra banan endast vintertid eftersom den inte underhålls lika bra på sommaren. Vintertid är båda banorna lika bra.)

Här gäller det att välja rätt klubba, och undvika både slice och hook, för att träffa fairway. Här gäller det att välja rätt klubba, och undvika både slice och hook, för att träffa fairway.

På flera av hålen spelar man över djupa raviner. På flera av hålen spelar man över djupa raviner.

Ta med drivern – och kanske även några extra reservbollar. Ta med drivern – och kanske även några extra reservbollar.

Få banor erbjuder en så utmanande och rolig layout som Salobre Golf Course, och den ligger bara ett stenkast från hotellen på Gran Canarias södra kust. Detta är en golfbana jag kommer att spela på varje gång jag återvänder till Gran Canaria - vi kanske ses där? Få banor erbjuder en så utmanande och rolig layout som Salobre Golf Course, och den ligger bara ett stenkast från hotellen på Gran Canarias södra kust. Detta är en golfbana jag kommer att spela på varje gång jag återvänder till Gran Canaria - vi kanske ses där?