/Maspalomas

Soluppgång över Maspalomasöknen

av Mathias Bergendahl, kommunikationsavdelning i Stockholm

En av de absolut bästa platserna att skåda soluppgången på Gran Canaria är utan tvekan vid sanddynorna i Maspalomasöknen.
Bästa utsiktsplatsen hittar du vid hotellet RIU Palace Maspalomas.

Vi firade soluppgången med medhavda mackor och ett glas cava.

Soluppgången infaller mellan 7 och 8 på morgonen beroende på tid på året och jag rekommenderar att du hittar hit precis när solen börjar synas vid horisonten.

Så här såg det ut vid en soluppgång i november. När jag kom ner till trappavsatsen mot Maspalomasöknen var solen precis på väg upp. Så här såg det ut vid en soluppgång i november. När jag kom ner till trappavsatsen mot Maspalomasöknen var solen precis på väg upp.

Så här hittar du hit: Åk mot RIU Palace Maspalomas i Playa del Inglés. Har du egen bil parkerar du längs med Av. de Tirajana precis innan rondellen utanför hotellet. Vid mitten av hotellbyggnaden börjar ett promenadstråk ner mot sanddynerna – det tar bara några minuter att gå dit. Här finns en större avsats där du kan stå på utan att gå ner på sanden.  Så här hittar du hit: Åk mot RIU Palace Maspalomas i Playa del Inglés. Har du egen bil parkerar du längs med Av. de Tirajana precis innan rondellen utanför hotellet. Vid mitten av hotellbyggnaden börjar ett promenadstråk ner mot sanddynerna – det tar bara några minuter att gå dit. Här finns en större avsats där du kan stå på utan att gå ner på sanden. 

Intill utsiktplatsen passerar många på väg ner till stranden som ligger på andra sidan öknen. Intill utsiktplatsen passerar många på väg ner till stranden som ligger på andra sidan öknen.

Soluppgång över Maspalomasöknen Soluppgång över Maspalomasöknen