Karta över Gran Canaria

Här överblickar du hela Gran Canaria. Vill du veta mer om något av resmålen är det bara att klicka på en av ballongerna. Mer om hotell och våra resor till Gran Canaria läser du under fliken Översikt.

Upptäck Gran Canaria med Hyrbil

Gran Canaria är ett perfekt resmål att upptäcka på egen hand med hyrbil. Längs med kusten finns härliga stränder och inåt landet finns det dramatiska bergslandskap där du hittar mysiga byar med tapasrestauranger och vackra torg.

Vi har satt ihop förslag på dagsutflykter med hyrbil och här kommer ett par exempel.

Från Bahia Feliz till Gran Canarias högsta punkt

Kör från Bahia Feliz till den charmerande småstaden Agüimes. Besök gärna kyrkan San Sebastian och Plaza de San Antón. Sedan fortsätter färden upp till Pico de las Nievas, öns högsta punkt på 1949 meter över havet. Du kan köra nästan hela vägen upp (däremot är det begränsat med parkering) för att sedan gå den sista biten upp till toppen. Vid klart väder har du utsikt över hela ön samt Teneriffa och vulkanen Teide.

Playa del Inglés till Roque Nublo och Fataga

Turen från Playa del Inglés till Fataga går på krokiga bergsvägar med strålande utsikt. Byn ligger i en dal omgiven av grönska och palmer. Fortsätt sedan till parkeringen ”Aparcamiento de la Degollada de La Goleta”. Därifrån är det ca 3 km att gå fram och tillbaka till klippformationen Roque Nublo som är ett av Gran Canarias kändaste landmärken.