Pico de las Nieves

Många förknippar Gran Canaria med solsemester och inte så mycket mer än så. Faktum är att ön bjuder på storslagna naturupplevelser för den som tar sig bortom stränderna, poolerna och solstolarna. Är du ute efter en av Gran Canarias mäktigaste utsiktsplatser är Pico de las Nieves (vilket översätts till ”Snötoppen” på svenska) definitivt något för dig.

Bergstoppen ligger placerad mitt på ön och ger därför en panoramavy över alla väderstreck.

En fantastisk utsikt över ön

Jag och min man valde att spendera en heldag av vår bröllopsresa på Gran Canaria för att utforska Pico de las Nieves och dess omgivningar. Våra högt ställda förväntningar uppfylls med råge - vyerna över ön blir vackrare ju högre upp vår hyrbil snirklar sig upp på vägarna mot toppen. Efter att ha kört igenom molntäcket och nått tillräckligt högt upp på bergsplatån går det knappt att se skillnad på linjen där havet slutar och himlen börjar.

De branta sluttningarna är lika dramatiska som vackra och utsikten över ön är slående.

Tips - ta med picknick och filt

Synen av Pico de las Nieves i solnedgång är ett fint minne och värt att satsa på om du besöker Gran Canaria. Packa om möjligt med dig picknickmat, en filt och lite varma kläder (temperaturen faller snabbt på kvällen) så har du de bästa förutsättningar för att få en fin kväll. När solen väl har gått ner väntar nästa naturupplevelse. Jag har sällan sett en sådan stjärnströsslad himmel som över Pico de las Nieves, men så befinner vi oss också betydligt närmare himlen än i vanliga fall.

Många väljer liksom vi att hyra bil för att ta sig till upp till öns högsta topp. Det finns tillfälle att stanna bilen längs vägen för att hitta din egen personliga favoritvrå av ön. Många väljer dock att åka till en specifik utsiktsplats för att få en fin och kameravänlig vy över solnedgången i väst.