Palmitos Park

I närheten av Maspalomas ligger Palmitos Park, Kanarieöarnas största zoo. Under de stora bränderna på Gran Canaria sommaren 2007 totalförstördes parken men nyöppnades året därpå. I samband med nyöppningen kompletterades Palmitos med en delfinbassäng där besökarna nu kan få uppleva en fartfylld delfinshow.

Inte bara djur på Palmitos Park

Det är inte bara djuren som lockar besökare till parken, utan även den vackra växtligheten i området. En rogivande plats att ta sikte på är orkidéhuset som innehåller en imponerande samling orkidéarter. I parken finns också en kaktusträdgård med ett hundratal olika kaktusarter, vissa av dem upp till fyra meter höga.

Trots att parken har gjort sig känd som en papegojpark finns det ett flertal djurarter på Palmitos. Färggranna fåglar är dock ett genomgående tema, i The Cage of Lories får du chans att se och lära dig mer om de färgglada papegojsläktingarna från Ocanien. Här finns också ett område med en botanisk trädgård där du kan få nära kontakt med spännande fågelarter såsom flamingos och olika pelikanarter. I parken kan du också få se emus, pelikaner och tukaner. Andra vackra flygande varelser hittar du på fjärilsavdelningen, som är Europas största, där hundratals fjärilar flyger fritt.

Populärt att kombinera utflykten

Övriga platser värda att uppmärksamma är akvariet där det simmar allt från giftiga kirurgfiskar till sjöhöstar samt reptilavdelningen där du bland annat kan se varaner. I slutändan är det dock ön där primater håller till som brukar skapa mest intresse bland besökarna. Här huserar ett gäng gibboner, som ursprungligen härstammar från Sydostasien.

Dessa uppseendeväckande djurs långa armar gör att de snabbt kan förflytta sig mellan trädgrenarna.

Många semesterfirare väljer att kombinera en utflykt till Palmitos Park med ett besök på den närliggande vattenparken Aqualand Maspalomas. Buss nr 45 går regelbundet mellan Palmitos och Bahia Feliz, Playa De Inglés och San Agustin.