Aqualand Maspalomas

Det spelar ingen roll om du spenderar solsemestern ett stenkast från både hav och pool, att besöka en vattenpark brukar i många familjer ändå segla upp som en storfavorit bland potentiella utflyktsmål.

Under varma dagar på Gran Canaria är Aqualand Maspalomas ett utmärkt alternativ för både svalka och fartfyllda nöjen. Vattenparken har något att erbjuda samtliga åldrar i semestersällskapet, och bjuder på allt från snabba vattenrutschkanor som garanterat höjer adrenalinnivån i kroppen, till en minipark för de minsta plaskarna i badgänget.

Många väljer att kombinera en utflykt till Aqualand Maspalomas med ett besök på den närliggande djurparken Palmitos Park.

En vattenpark för alla smaker

För dig som är ute efter en adrenalinkick i vattenform utlovar många av namnen på rutschkanorna det som efterfrågas, eller vad sägs till exempel om Adrenalina, Crazy Race och Tornado? Racer Twin Turbolance är en rutschkana i dubbel uppsättning som löper intill varandra, perfekt upplägg för tävlingssugna badgäster. Aquamania är en tunnelvariant som går riktigt snabbt och satsar du på Boomerang kommer du att få åka både fram- och baklänges.

En lugnare och mer familjevänlig variant är den populära vattenattraktionen Mamut, där badgästerna susar ner i en enorm badring. Det är också möjligt att få sin beskärda del av strandliv i vattenparken. På Discovery Beach får besökarna en känsla av att befinna sig vid havet, inte minst under de stunder som vågmaskinen drar igång.

Mini Park - anpassad för barn

Yngre badgäster hänger med fördel på Mini Park, vilken är anpassad till vattenlekar för de allra minsta i familjen. Ett välkommet inslag som garanterar mycket skratt är den stora vattenhinken som med jämna mellanrum tömmer sitt innehåll över barnen likt ett vattenfall i miniatyr.

Glöm inte att ta med flipflops eller andra badskor eftersom den gassande solen under dagtid hettar upp marken vid poolområdet. Badvattnet värms enbart upp av solen och är alltså inte tempererat.