Genuina staden Gran Tarajal

Gran Tarajal är en av Fuertaventuras största städer och ligger vackert belägen vid floden Rio Gran Tarajal ovan stranden Playa de Gran Tarajal. Detta är en stad att åka till om du vill besöka en genuin och autentisk stad, där den ursprungliga och lokala kanariska känslan är starkare än kanske någon annanstans på Fuerteventura. Här ser du de lokala fiskarna jobba med dagens fångst eller kan njuta av en skön promenad i mysiga, smala gränder varav vissa sluttar ner mot stranden nedanför staden.

Lugnt och skönt i Gran Tarajal

I Gran Tarajal råder lugnet! Samtidigt finns ett stort utbud i Gran Tarajal. Bland de labyrintliknande gränderna hittar du ett flertal restauranger, barer, caféer och butiker. Är det shoppingen du är ute efter så tänk dock på att många butiker har stängt under eftermiddagssiestan.

Det bor runt 7000 personer i staden, och de är väldigt stolta över sin lugna, fina stad. Engelska är inte lika utbrett här som på andra mer turisttäta ställen, men försöker du dig på lite spansk vokabulär gör du den trevliga lokalbefolkningen extra glad. Gillar du att strosa i en stad och uppleva en mysig stadskärna, så missa inte den vackra fontänen med sex sjöhästar, som sprutar ut vatten ur munnen. Stadskärnan med fontänen är ett av centrums finaste områden. Fontänen ramas in av höga palmer, och just bredvid ligger stadens kyrka.

Exotisk strand med svart sand

Tar du en av gränderna som går längs Gran Tarajals branta sluttningar ned mot vattnet, så kommer du till en härlig strandpromenad som sammanbinder staden med stranden; Playa de Gran Tarajal. Det är en kilometerlång exotisk strand med svart sand, stundtals med en lätt kladdig känsla. Det finns duschar på stranden för att lätt kunna få bort sand som hänger kvar efter en dag på stranden. Vattnet på Gran Tarajal är lugnt och därmed badvänligt även för de mindre barnen.

Det finns flera vattenaktiviteter som utgår från nya hamnen, och om du tycker om att fiska är Gran Tarajal rätt ställe för dig - inte minst för den internationella djuphavsfisketävling som anordnas i september varje år. För några år sedan vägde vinstfisken, en Blue marlin, 380 kilo. Fisket är stort i Gran Tarajal och en av dess främsta exporter.